Sneg pobelil severni del Slovenije, zimske razmere na nekaterih cestah

Slovenija 27. Nov 202109:02 > 13:44 0 komentarjev
Sneg
Fotografija je simbolična. BOBO

Zjutraj je marsikoga ob pogledu skozi okno pričakal zimski pogled. Predvsem v severnih delih Slovenije je močno snežilo. V nižje ležečih krajih je zapadlo po nekaj centimetrov snega, v gorah pa je že konkretna snežna odeja.

Kranjska Gora
Kranjska Gora/N1

Noč na soboto je postregla z večjo snežno pošiljko. Predvsem v severnem delu Slovenije je sneg pobelil mesta. V Kranju je zapadlo tri centimetre snega, prav tako na brniškem letališču, v Logarski dolini je zapadlo šest centimetrov, v Ratečah pa 15 centimetrov. Povsem zimske razmere so tudi v Kranjski Gori, kjer so snežno pošiljko številni izkoristili za sankanje.

 

Največ snega je zapadlo na Voglu, kjer je v zadnjih 24 nametalo 40 centimetrov. Najdebelejša snežna odeja je na Kaninu, kjer je meja že presegla en meter in je trenutno debela 114 centimetrov. Sledi ji Kredarica s 70 centimetri meri snega.

Pri prometno-informacijskem centru opozarjajo, da na Gorenjskem ponekod še sneži. Na cestah so plužne in posipne skupine, promet je upočasnjen. Na pot se odpravite s primerno zimsko opremo, povečajte varnostno razdaljo in prilagodite hitrost razmeram na cestah.

Slovenski Javornik Slovenski Javornik
Slovenski Javornik/N1
Slovenski Javornik Slovenski Javornik
Slovenski Javornik/N1
Jesenice sneg Jesenice sneg
Jesenice/N1
Bled Bled
Bled/DRSI
Bled Bled
Bled/DRSI
Jesenice Jesenice
Jesenice/DRSI
Jezersko Jezersko
Jezersko/DRSI
Karavanke Karavanke
Cestninska postaja Hrušica/DRSI
Karavanke Karavanke
Cestninska postaja Hrušica/DRSI

Podatki o višini snežne odeje ob 7. uri:

Sneg Arso
Arso

Zimske razmere:

  • Cesta čez prelaz Vršič je zaprta za vsa vozila,
  • Cesta preko prelaza Jezerski Vrh je zaprta na avstrijski strani.
  •  Na avstrijski strani prelazov Korensko sedlo in Ljubelj so obvezne verige.
Vreme: nevihta
Srdjan Živulović/BOBO

Na Primorskem do 14 stopinj Celzija

Danes bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, meja sneženja se bo dvigala. Ponekod na vzhodu se bo prehodno delno zjasnilo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo pihal jugozahodni veter. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine spet okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 10 stopinj Celzija.
V nedeljo bo sprva oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Predvsem v bližini morja ni izključena kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo snežilo. Do jutra bodo padavine večinoma ponehale. V ponedeljek čez dan in v torek bo suho vreme. Na Primorskem bo v ponedeljek pihala šibka burja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!