Najprej vetroven vikend, nato zasnežen ponedeljek. Koliko snega bo padlo tokrat?

Slovenija 20. Jan 202308:06 0 komentarjev
Sneg
Žiga Živulovič jr./BOBO

Konec tedna bo suh, a zaradi severnega vetra v notranjosti države in burje na Primorskem zelo vetroven. V ponedeljek bo po večini države zopet snežilo. Zapade lahko tudi do 15 centimetrov snega, ki se bo obdržal vsaj do zimskih počitnic.

Konec tedna, ki je pred nami, bo v nasprotju z zasneženim preteklim tednom suh. Padavin do nedelje ni pričakovati, napoveduje dežurni prognostik RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Sobota in nedelja pa kljub pomanjkanju padavin ne bosta preveč prijetni za preživljanje prostega časa na prostem, saj bo zelo vetrovno. Najbolj vetrovna bo po Gregorčičevih besedah prav sobota. V notranjosti Slovenije bo pihal okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna do močna burja.

Ker bodo temperature ostale nizke in ne pričakujemo odjuge, bo snežna odeja pomrznila. Zaradi tega bodo tudi jutra precej mrzla.

V ponedeljek nova pošiljka snega, lepše bo od srede

Novo pošiljko snega lahko pričakujemo v ponedeljek. Najbolj intenzivno bo snežilo predvsem ponoči in v torek. Največ snega pričakujemo na zahodu države, kjer ga bo zapadlo od 10 do 15 centimetrov, precej zimsko bo tudi v osrednji Sloveniji.

Največ snega bo v hribih, kjer ga lahko zapade tudi do 25 centimetrov.

Kjer bo najtopleje, predvidoma na obrobju Panonske kotline, bo sneg prehajal v dež.

Do srede bodo padavine ponehale, prav tako se bo polegel veter. Od srede bo tako suho in jasno, sneg pa bo pomrznil in, tako meni Gregorčič, najverjetneje obležal nekje do zimskih počitnic.

Preberite še: Povsem drugačna podoba smučišč: “Takšna bi morala biti že za božič”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!