Šolarji danes še zadnjič letos v šolske klopi

Slovenija 24. Dec 202106:33 0 komentarjev
Šola
PROFIMEDIA

Šolarji bodo danes opravili še zadnje šolske obveznosti v tem letu. Jutri se namreč zanje začenjajo božično-novoletne počitnice, na katerih bodo uživali devet dni. K pouku se bodo znova vrnili v ponedeljek, 3. januarja. Počitniške dni si bodo lahko popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi ob upoštevanju protikoronskih ukrepov.

V večini šol bo današnji zadnji dan pouka v letošnjem letu minil v znamenju proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra.

Veliko lepih želja v prihajajočih praznikih, da jih preživijo v miru in v krogu svojih najbližjih je učencem, dijakom in ostalim v izobraževanju zaželela tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. V novoletni poslanici je izpostavila pomen sodelovanja, razumevanja in ponosa nad doseženimi uspehi.

Tudi tokratne počitnice zaznamuje covid-19, zaradi česar bodo okrnjeni številni dogodki. Kljub temu bodo mladim na voljo vsaj nekateri. V Ljubljani se bodo tako v zavodu Mladi zmaji lahko udeležili zanimivih delavnic in družili v dnevnih centrih, tudi na predvečer božiča in novega leta.

Šola
BOBO

Z ZPM Moste-Polje se bodo v okviru humanitarnih programov Botrstvo in Veriga dobrih ljudi v Kranjski Gori lahko udeležili božičnega tabora v vili Šumica, ki bo potekal od sobote do srede, in novoletnega tabora s silvestrovanjem, ki bo potekal do nedelje, 2. januarja. V ponedeljek pa bodo otroke popeljali še na petdnevne počitnice v Osilnico. Če bo slabo vreme, bodo v domu organizirali še božične karaoke, družabne igre, plesne delavnice, jogo za otroke in druge animacije, je zapisano na spletni strani zveze.

Zveza prijateljev mladine Maribor od 27. do 30. decembra organizira likovne, literarne in druge delavnice, ki potekajo v domu ustvarjalnosti mladih. Delavnice so brezplačne, potrebna pa je predhodna prijava.

Šola
PROFIMEDIA

Zabavnih in poučnih zimsko novoletno obarvanih brezplačnih delavnic pa se mladi med počitnicami lahko udeležijo tudi v v Centru Triglavskega narodnega parka (TNP) Bohinj. Tokrat bodo poskrbeli za ptice, zraven pa spoznavali in umetniško uporabili semena, pa tudi kuhali bodo, obljubljajo v centru.

Šolarji so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra v času “krompirjevih” počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!