SOS telefon išče prostovoljke za svetovanje žrtvam nasilja

Slovenija 17. Avg 202214:48 0 komentarjev
Sos telefon
Profimedia

Nevladna organizacija SOS telefon je sporočila, da išče polnoletne ženske, ki bi prostovoljno pomagale pri svetovanju žrtvam nasilja.

Društvo SOS telefon išče nove prostovoljke, ki bi pri njih opravljale svetovalno delo. Zanje bodo letos septembra in oktobra organizirali usposabljanje za prostovoljno delo. Prijavijo se lahko ženske, ki so stare vsaj 18 let. Vse zainteresirane za prostovoljstvo v društvu vabijo, da jim namero po sodelovanju sporočijo na e-naslov: [email protected].

“Pomoč prostovoljk predstavlja nepogrešljiv del našega poslanstva proti nasilju nad ženskami in otroki, zato tudi letos organiziramo osnovno usposabljanje za nove prostovoljke, s katerim se začne proces njihovega teoretičnega in praktičnega uvajanja v svetovanje. Osnovno usposabljanje za svetovanje na SOS telefonu zajema učenje o zakonitostih in dinamiki nasilja nad ženskami, nasilja nad otroki, nasilja v družini in drugih medosebnih odnosih, zakonodaji na področju preprečevanja nasilja v družini, svetovanju žrtvam nasilja ter oblikah pomoči žrtvam nasilja”, je razložila strokovna vodja programa SOS telefon Dalida Horvat.

Društvo SOS telefon je nevladna humanitarna organizacija, ki deluje na področju preprečevanja nasilja v družini in v drugih medosebnih odnosih. Društvo ponuja brezplačno zaupno telefonsko linijo 080 11 55, svetovanje prek klepetalnice in elektronske pošte. Svetovanje nudijo tudi v angleščini, bosanščini, hrvaščini in srbščini, klicateljem pa sta na razpolago kriminalistka in pravnica. Poleg programov psihosocialne in psihološke pomoči ter podpornih skupin ima društvo v lasti tudi dve zatočišči, kamor se ženske in otroci, ki so bili žrtve nasilja, lahko umaknejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!