Spolno nezadovoljstvo vse večji javnozdravstveni problem

Slovenija 05. Jan 202215:26 1 komentar
Spolnost
Profimedia

Nacionalni inštitut za javno zdravje in Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani sta v sodelovanju z drugimi univerzami razvila anketni vprašalnik o spolnem zadovoljstvu populacije. Z njim želita preveriti, koliko smo prebivalci Slovenije zadovoljni v spolnosti, ki postaja vse večji javnozdravstveni problem.

Spolno nezadovoljstvo ne vpliva samo na posameznika, ampak tudi na družbo in predstavlja vse večji javnozdravstveni problem, na svoji spletni strani opozarja Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Vse večji javnozdravstveni problem postaja, saj negativno vpliva na spolno obnašanje pri ženskah in moških, vodi do manjšega samospoštovanja in manjšega vzajemnega zadovoljstva med partnerji ter nestabilnosti v zvezi.

Zmanjšano spolno zadovoljstvo je povezano z nastajanjem spolnih težav, kot so težave z orgazmom pri ženskah ter zgodnje ejakulacije in erektilne motnje pri moških.

Vabilo k izpolnjevanju ankete

Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani je v sodelovanju z drugimi univerzami in NIJZ zato razvila anketni vprašalnik o spolnem zadovoljstvu populacije. Cilj anketnega vprašalnika je ugotoviti spolno zadovoljstvo pri ženskah in moških v splošni populaciji ter pri parih.

Vprašanja se nanašajo na spolno interakcijo v zadnjem letu. Anketni vprašalnik, do katerega lahko dostopate tukaj, je anonimen, pridobljeni podatki pa bodo služili izključno namenu izdelave projektnega dela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje