Spopad mnenj v dvigalu: Troha oster do Jadranke Rebernik, ta pisala Forbiciju

Slovenija 18. Jul 202311:56 19 komentarjev
Jadranka Rebernik in Tadej Troha
BOBO/N1

Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik je predsedniku programskega sveta Goranu Forbiciju poslala pismo, v katerem ga je obvestila o srečanju s članom programskega sveta Tadejem Troho v dvigalu TV Slovenija. Troha se je Jadranki Rebernik na Twitterju že javno opravičil.

Na družbenem omrežju Twitter je zakrožilo pismo odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija Jadranke Rebernik, ki ga je poslala predsedniku programskega sveta RTV Slovenija.

V pismu je zapisala, da je v ponedeljek v dvigalu stavbe TV Slovenija doživela “verbalni rafal” člana programskega sveta RTVS Tadeja Trohe.

Po njenih besedah je Troho vljudno pozdravila in omenila sejo programskega sveta, na katero sta nameravala oba. “Nakar sem doživela njegov verbalni ’rafal’, da seveda mora na sejo, ker ’vi pod mizo sprejemate neke nezakonite dogovore’. Presenečeno sem mu odgovorila, da jaz nisem sprejela nobenega nezakonitega dogovora, na to je s sovražnim tonom odgovoril, da jaz že vem, o čem govori in v čem sem sodelovala,” je nadaljevala.

Jadranka Rebernik
Srdjan Živulović/BOBO

Rebernik mu je odgovorila, da ni sodelovala pri ničemer podobnem, in nato izstopila iz dvigala, ker jo je čakal še en sestanek.

Po njenih besedah naj bi Tadej Troha meril na Kolektivni dogovor med RTV Slovenija in Sindikatom delavcev radiodifuzije Slovenije ter Sindikatom kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTV Slovenija. “Dogovor mu očitno ni pogodu ali pa mu ni pogodu, ker mora sredi poletja na sejo, kot tarčo pa je še pred sejo našel mene, ki s tem konkretnim sporazumom nimam ničesar,” je še dodala.

Pismo je posredovala tudi pooblaščenki za preprečevanje mobinga in vodstvu RTV Slovenija. Zapisala je, da njegov napad čuti kot pritisk s pozicije moči. Pozvala je še k primernemu nivoju debate in izražanja mnenj.

“Tovrstni pritiski in šikaniranja žal potrjujejo napovedi nekaterih, da ima programski svet v tej sestavi predvsem nalogo izpeljati čistko in pogrom nad tistimi, ki ne sodijo v njihov krog,” je zapisala in dodala, da bo v primeru nadaljevanja takih napadov reagirala po pravni poti.

Potem ko je pismo Jadranke Rebernik zakrožilo po Twitterju, se je Tadej Troha odzval na tem družbenem mediju. Povzel je svoje videnje dogodka in dodal: “Res je, bili ste izjemno prijazni, sam pa nekoliko odrezav – kar je za situacijo, v kateri se je znašla RTV, najbrž bolj avtentična drža. A to ni bistveno. Za to, da vam prijaznosti nisem vrnil, se vam iskreno opravičujem.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje