Sporni razpis v UKC Ljubljana: KPK zadevo predala policiji

Slovenija 22. Jun 202310:33 > 11:17 0 komentarjev
UKC Ljubljana
Foto: Denis Sadiković/N1

Komisija za preprečevanje korupcije je v prijavi zoper UKC Ljubljana zaradi domnevno prirejenega javnega naročila rentgenskih in CT naprav ugotovila sum kaznivega dejanja, za katerega se storilec preganja po uradni dolžnosti. Zadevo so zato predali policiji, sami pa postopek ustavili, so sporočili.

Spomnimo, v UKC Ljubljana so po pritožbi podjetja GH Holding ustavili postopek javnega naročila za šest rentgenskih naprav in naprave za CT. Podjetje je dopis naslovilo na vodstvo UKC, Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK), državno revizijsko komisijo, računsko sodišče in Urad RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu ministrstva za zdravje.

Komisija za preprečevanje korupcije je v okviru predhodnega preizkusa z vpogledom na portal javnih naročil ugotovila, da je bila na javno naročilo vložena zahteva za revizijo in da je v teku predrevizijski postopek.

Danes so sporočili, da so ugotovili, da z zadeve izhajajo razlogi za sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic v povezavi z izvajanjem določb Zakona o javnem naročanju, zato je zadevo odstopila v pristojno reševanje policiji, postopek pa posledično ustavila.

UKC Ljubljana: Sledili bomo ugotovitvam KPK

V UKC Ljubljana zatrjujejo, da bodo sodelovali v postopku ter sledili ugotovitvam KPK. V odzivu na ugotovitve KPK so še zapisali, da so se tudi sami aktivno udejstvovali pri razčiščevanju očitanih nepravilnosti poteka javnega naročila.

Spomnili so, da z notranjimi strokovnimi sodelavci nepravilnosti niso zaznali. “Ugotovili smo pa, da bi se na razpis lahko prijavilo več ponudnikov, a se to žal ni zgodilo,” so še sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!