Sprehod okoli Blejskega jezera okrnjen: del poti je zaprt

Potovanja 09. Jan 202407:03 2 komentarja
Dela na Bledu
Foto: Google Zemljevidi

Obiskovalci, ki se bodo v prihodnjih mesecih odpravili na Bled, se ne bodo mogli sprehoditi po celotni poti okoli jezera. Danes se je namreč v bližini vasi Mlino začela obnova pločnika, ki je bil dalj časa v slabem stanju. Ker je trasa krožne poti na omenjenem odseku ujeta med jezero in hrib Straža, do konca aprila ne bo mogoče povsem obkrožiti Blejskega jezera.

Na Bledu bodo danes začeli prenovo pločnika ob regionalni cesti Bled–Soteska. Gre za odsek ceste med Mlinom in hotelom Jelovica, kjer se pločnik najbolj približa jezeru. Ker je odsek, kjer bodo potekala dela, ujet med jezero in hrib Straža, bo v času prenove tam več delnih in popolnih zapor ceste.

Kot piše na vladni spletni strani, bodo dela potekala med 9. januarjem in 26. aprilom. Cesto bodo popolnoma zaprli predvsem ponoči, medtem ko bo v času delnih zapor promet potekal izmenično enosmerno.

In če bo zapora za voznike pomenila le kakšno minutko čakanja več, pa bo večji vpliv imela na pešce, ki tako v času gradnje ne bodo mogli peš okoli celotnega Blejskega jezera. Tako do pomladi ne bo mogoče prehoditi celotne krožne poti okoli jezera, ki je priljubljena predvsem med izletniki.

Blejski župan Anton Mežan je za Radio Slovenija pojasnil, da žal zaradi pomanjkanja prostora druge možnosti ni bilo. “Preveč bi bilo nevarno, da bi kdorkoli hodil po cesti ali gradbišču,” je dejal. Sprehajalci lahko odsek, kjer bo potekala obnova, obidejo skozi vasi v zaledju jezera.

Dela na Bledu
Vir: Gov,si

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje