Sprememba na Siolu: Peter Jančič odhaja, prihaja nov urednik

Slovenija 28. Okt 202214:09 > 14:39 19 komentarjev
Mihael Šuštaršič
Bojan Puhek.

Na mesto odgovornega urednika Siol.net je bil danes imenovan Mihael Šuštaršič, ki bo funkcijo nastopil v sredo, 2. novembra.

Potem ko je nadzorni svet Telekoma Slovenije prejšnji teden na položaj direktorice družbe TSmedia imenoval Irmo Gubanc, je danes sledila zamenjava odgovornega urednika Siol.net.

Namesto Petra Jančiča je bil na to mesto imenovan Mihael Šuštaršič, ki bo funkcijo nastopil v sredo, 2. novembra. Pred tem je novi urednik svojo vizijo razvoja in vodenja medija predstavil tudi v uredništvu, kjer je na glasovanju prejel večinsko podporo, so sporočili iz TSmedia. Po informacijah N1 naj bi za njegovo imenovanje glasovalo 16 članov uredništva, en je bil proti, en pa vzdržan.

Šuštaršič je univerzitetni diplomirani politolog mednarodnih odnosov, na čelo Siol.net pa prihaja s Slovenske tiskovne agencije (STA), kjer je bil od leta 2000 zunanjepolitični novinar. Od lanskega leta je bil urednik zunanjepolitičnega uredništva STA, pred tem pa več let namestnik urednika.

Ob tem so iz podjetja sporočili, da sta spoštovanje novinarskih standardov in profesionalnost novinarjev glavno vodilo novega odgovornega urednika Siol.net. “Naloga medija nacionalnega pomena – kar Siol.net vsekakor je – je skrbeti za celovito in objektivno zagotavljanje informacij o dogajanju tako v Sloveniji kot Evropi in svetu. Čeprav je slišati enostavno, je to zelo odgovorna naloga do javnosti in tudi za slovensko demokracijo. Te naloge sem se tudi pri svojem dosedanjem delu vedno loteval z odgovornostjo in spoštovanjem. Upam, da nam bo z ekipo, v katero prihajam, uspelo izpolniti visoka pričakovanja bralcev. Sam si bom za to vsekakor prizadeval,” je ob nastopu položaja povedal Šuštaršič.

Zdaj že nekdanji urednik Siola Peter Jančič je bil na položaj imenovan aprila 2020. Takrat se je glasovanja o njegovem imenovanju od 42 sodelavcev družbe udeležilo le šest novinarjev, Jančič pa je prejel dva glasova podpore, štirje so se pri glasovanju vzdržali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje