Mučna tišina, spogledovanje: neprepričljivo prepričevanje javnosti (VIDEO)

Slovenija 17. Nov 202217:43 1 komentar

Slabo uro je danes trajala novinarska konferenca vodstva zreškega Uniorja, na kateri sta predsednik in član uprave javnosti pojasnjevala dogodek, ki se je zgodil že 26. oktobra, ko so zaznali uhajanje kromove pare iz tovarne, v kateri je bil tudi potencialno škodljiv kromov trioksid. Vendar pa sta predsednik in član uprave, ki sta se pokesala, da so javnost o tem obvestili šele tri tedne po nesreči, na številna novinarska vprašanja odgovarjala s težavo. V videu, v katerem prikazujemo prav to, si lahko pogledate, kako neprepričljivo sta skušala prepričati javnost.

Po več kot treh tednih, odkar se je v zreškem Uniorju zgodil izredni dogodek, sta na ključna vprašanja o ukrepanju podjetja danes odgovarjala predstavnika uprave Uniorja. Novinarska konferenca je trajala slabo uro, predsednik in član uprave sta  javnosti pojasnjevala dogodek, ki se je zgodil že 26. oktobra.

Takrat je namreč iz podjetja začela uhajati kromova para, v kateri je bil tudi potencialno škodljiv kromov trioksid. Vendar pa sta predsednik in član uprave, ki sta priznala, da je bilo obveščanje javnosti s kar tritedenskim zamikom napaka, na številna novinarska vprašanja novinarke N1 Mance Turk odgovarjala s težavo. V videu na vrhu članka prikazujemo prav to. Medtem ko si lahko podrobno poročilo s tiskovne konference Uniorja preberete in pogledate TUKAJ.  

Najdaljša tišina po nekaj krajših in spogledovanju je nastala ob vprašanju, kdo se je odločil, da o dogodku, ki se je zgodil 26. oktobra, Unior javnosti ne bo obvestil. To so storili tri tedne kasneje. Na dan tehnične napake, ko je začela uhajati kromova para, so obvestili inšpektorat za okolje in nikogar drugega. Ne župana, ne osnovne šole, ki je v neposredni bližini, ne zdravstvenega doma, tudi na številko 112 ni poklical nihče. In ker ni, takoj po nesreči na teren niso odšle pristojne državne institucije, zaradi česar enostavno ne vemo, koliko potencialno zdravju škodljivega kromovega trioksida je šlo v okolico in ali je bilo ogroženo tudi zdravje ljudi. Unior je dal namreč meritve. ki škodljivih vplivov niso pokazale, narediti šele dva tedna po nesreči.

Izseke iz novinarske konference Uniorja, v tistih delih, kjer sta imela predsednik in član uprave težave z odgovori na novinarska vprašanja, si lahko ogledate v videu na vrhu tega članka.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje