Stavka na Lufthansi: odpovedani tudi leti med Brnikom in Frankfurtom

Slovenija 02. Sep 202208:33 0 komentarjev
Lutfhansa
PROFIMEDIA

Lufthansini piloti danes stavkajo, zaradi česar je moral nemški letalski prevoznik odpovedati več letov po Evropi. Odpovedana sta tudi jutranji in popoldanski let v Frankfurt ter popoldanski in večerni let s frankfurtskega na brniško letališče.

Lufthansini piloti bodo stavkali zaradi spodletelih pogajanj o plačah, je v četrtek sporočil njihov sindikat Cockpit. Ta zahteva 5,5-odstotno povišanje plač do konca leta, samodejno nadomestilo za inflacijo in prilagoditev plačne lestvice. Po Lufthansini oceni bi to stroške za plače pilotov povišalo za 40 odstotkov oziroma 900 milijonov evrov.

Iz Lufthanse so v četrtek sporočili, da so sindikatu predložili “zelo dobro ponudbo”, s katero bi se osnovne plače pilotov zvišale za 900 evrov na mesec, s čimer pa v sindikatu niso zadovoljni.

Samo danes bo stavka prizadela 130.000 potnikov

Zaradi stavke je morala družba za danes odpovedati približno 800 letov, kar bo po njihovih izračunih prizadelo 130.000 potnikov. Stavka se je začela minuto čez polnoč in bo trajala ves dan.

Medtem ko sta bila leta iz Frankfurta oz. v Frankfurt na Brniku že v četrtek odpovedana, pa sta bila prihod letala iz Münchna na Brnik in odhod tja v četrtek zvečer še predvidena.

Na Fraportu Slovenija so v četrtek pojasnili, da ne izključujejo možnosti, da zaradi nastalih razmer spremembe nastanejo tudi pri sobotnih letih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!