Sunkovit veter ruval drevesa: v Ljubljani poškodovanih več avtomobilov (FOTO)

Slovenija 21. Okt 202308:57 2 komentarja
Vetrolom v Ljubljani
Foto: @gasilci_crnuce/INSTAGRAM)

S petka na soboto se je okrog polnoči nad deli Slovenije razbesnelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Veter je ponekod ruval drevesa, med drugim v Ljubljani, kjer so drevesa poškodovala tudi avtomobile.

Agencija RS za okolje (Arso) je v petek za območje severozahodne in severovzhodne Slovenije izdala oranžno opozorilo za veter. Sunki vetra so tako že včeraj ponekod po nižinah dosegali hitrosti okoli 70 kilometrov na uro, v gorah pa tudi nad 100 kilometrov na uro, je sporočil Arso. Kot smo poročali, je vetrolom nekaj težav povzročal na Gorenjskem.

Veter se je v hudem neurju nato okrog polnoči razbesnel še po drugih slovenskih krajih. Na Upravi RS za zaščito in reševanje so zabeležili 75 dogodkov, aktivirani pa so bili gasilci iz 55 enot.

V številnih občinah po Sloveniji so morali gasilci posredovati zaradi močnega vetra in izruvanih dreves. Marsikje je nastala materialna škoda. V Trnovem ob Soči v občini Kobarid je veter poškodoval več hiš, večinoma je odkrivalo strehe, ena od hiš pa je po podatkih uprave neuporabna. Veter je poškodoval tudi kritino na župnišču in cerkvi ter ostrešja več gospodarskih poslopij. Medtem je v Sv. Jerneju nad Muto v neurju vsaj en objekt ostal brez elektrike. Na Bohinjskem jezeru je odtrgalo pomol, na Jesenicah pa je drevo padlo preko električne napeljave ob transformatorski postaji.

Da bi bil v neurju kdo poškodovan, pristojne službe za zdaj ne poročajo.

O največ dogodkih, povezanih z vetrom, poročajo iz Ljubljane, kjer je prav tako izruvalo več dreves, ki so ponekod padla na avtomobile in jih poškodovala.

Kljub temu da je sunkovit veter večinoma ponehal, lahko danes predvsem na zahodu pričakujemo še nekaj ploh in neviht. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje