Druga seja novega sveta RTVS v tem tednu: na mizi razpis za predsednika uprave

Slovenija 08. Jun 202309:23 5 komentarjev
Seja sveta RTV
Igor Kupljenik /BOBO

Še drugič v tem tednu se bo sestal svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS). Tokrat bodo pripravili razpis za za predsednika štiričlanske uprave. Ob tem se bodo še seznanili še z metodologijo merjenja gledanosti in poslušanosti programov RTVS ter obiskanosti spletnega portala MMC za obdobje zadnjih petih let.

Po zeleni luči ustavnega sodišča, ki je konec maja umaknilo zadržanje novele zakona o RTVS, se je namreč v ponedeljek konstituiral in z delom začel novi svet RTVS.

Na današnji seji bodo tako poskušali potrditi in nato tudi javno pripraviti razpis za predsednika štiričlanske uprave, ki bo v skladu z novelo zakona o RTVS upravljala in vodila javni zavod. Še dva člana uprave bo na predlog predsednika nato imenoval svet, delavskega direktorja pa bodo izvolili zaposleni na zavodu.

Svet RTVS je tako na ponedeljkovi seji tudi imenoval devetčlansko komisijo, ki se je takoj posvetila pripravam razpisne dokumentacije. Svetniki namreč ocenjujejo, da je javni razpis za predsednika uprave smiselno pripraviti čim prej, nato pa pustiti dovolj dolg rok, da se bodo nanj prijavili najboljši možni kandidati. Novo upravo bi po tako zastavljenih rokih dobili v mesecu in pol.

Člani sveta danes pričakujejo tudi predstavitev metodologije merjenja gledanosti in poslušanosti programov RTVS ter obiskanosti spletnega mesta rtvslo.si, vključujoč trende gledanosti, poslušanosti ter obiskanosti in aktualne podatke za obdobje zadnjih petih let.

Na sejo je vabljeno tudi vodstvo RTVS, med drugim v. d. generalnega direktorja, v. d. direktorja radia in v. d. direktorja televizije, pa tudi odgovorni uredniki. Svetniki so sicer že na konstitutivni seji sprejeli več sklepov, s katerimi so v. d. generalnega direktorja Andreju Grahu Whatmoughu med drugim naložili pripravo poročil o realizaciji finančnega in programskega produkcijskega načrta med januarjem in aprilom letos in poročila o oddaji Panorama.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje