Svetniki RTVS odločno zavrnili Martićevo kandidatko za novo članico uprave

Slovenija 28. Feb 202420:26 2 komentarja
Predsednik uprave RTVS Zvezdan Martić
Predsednik uprave RTVS Zvezdan Martić (Foto: Žiga Živulović /BOBO)

Svet Radiotelevizije Slovenija je zavrnil predlog predsednika uprave Zvezdana Martića, da nova članica uprave po odstopu Simona Karduma postane Tina Gruden Marucelj, sicer vodja kadrovske službe v zavodu. Tako je zdaj na Martiću, da poišče novega kandidata oziroma kandidatko.

Danes je potekala seja sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS), na kateri so svetniki odločali o predlogu predsednika uprave Zvezdana Martića, da nova članica uprave postane Tina Gruden Marucelj. Ta bi nadomestila Simona Karduma, ki je odstopil konec decembra.

A Gruden Marucelj je prejela le en glas podpore. Proti je bilo 10 svetnikov, štirje pa so se glasovanja vzdržali. Svetniki so v razpravi poudarili, da ima RTVS na kadrovskem področju veliko težav in da težko podprejo nekoga, ki je doslej vodil kadrovsko službo. Opozorili so, da so v predstavitvi Gruden Marucelj pogrešali širši, bolj strateški in vsebinski pogled, v katero smer naj RTVS gre. Ob tem so Martiću predlagali, naj kandidate išče med ljudmi, ki niso zaposleni v zavodu.

Svetnike je po poročanju MMC zanimal tudi odziv direktorja radia Mirka Štularja na napovedani odstop odgovornega urednika Vala 202 Nejca Jemca. Štular je poudaril, da mu je žal za odličnega urednika, o razlogih pa dejal: “Je pa res, da so celotne okoliščine, o katerih je govoril, vsaj v delu pripomogle k temu. Spomnimo se PPN-ja pozno jeseni, ko je izpostavljal resne težave, s katerimi se ukvarjamo na Valu 202, predvsem s kadrovsko sliko.”

Svetniki so potrdili tudi poročilo za leto 2023, ki kaže, da je v minulem letu nastalo 6,9 milijona evrov izgube. K izgubi so pomembno prispevali stroški dela zaposlenih, ki so presegli načrt za pet milijonov, še piše MMC. Po navedbah Martića poslovanje zavoda letos za zdaj poteka skladno z načrti in pričakovanji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje