Tanja Fajon se je oglasila iz bolnišnice

Slovenija 29. Feb 202413:06 19 komentarjev
Tanja Fajon
Foto: Tanja Fajon/Instagram

Zunanja ministrica Tanja Fajon, ki se v UKC Ljubljana zdravi zaradi vnetja ledvic, je v zapisu na Instagramu spomnila na današnji svetovni dan redkih bolezni in se zahvalila zdravnikom in ostalemu osebju, ki skrbijo za bolne.

Zunanja ministrica in predsednica stranke SD Tanja Fajon se zaradi vnetja ledvic zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Hospitalizirana je bila v nedeljo, po vrnitvi iz New Yorka, v katerem se je v petek udeležila zasedanj Generalne skupščine ZN in Varnostnega sveta ZN ob drugi obletnici začetka ruske agresije na Ukrajino.

Ob današnjem svetovnem dnevu redkih bolezni se je Fajon oglasila na Instagramu. Kot je zapisala, je to dan, ki ga tudi sama vsako leto zaznamuje z opozarjanjem na te bolezni in o pomenu dobrega zagotavljanja kakovostne obravnave ljudi v Sloveniji.

“Kot bolnica s KML sem bila tudi sama aktivna v projektih osveščanja, današnji dan pa preživljam še v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer sem od nedelje na zdravljenju zaradi vnetja, in ga v upanju te dni tudi uspešno zaključujem. Teden je bil še ena nova izkušnja, kako je za bolnike pomembno, da se tudi povežejo z nekom, ki že ima podobno izkušnjo,” je zapisala.

Zapis Tanje Fajon na Instagramu
Foto: Tanja Fajon/Instagram

Dodala je, da o vsem, kar lahko prebiramo o zdravstvu v Sloveniji, zdaj ne bo sodila. “Zapisala bom le to, da sem te dni spet izkusila izjemno srčnost, prijaznost, predanost zdravnikov, osebja, vseh, ki skrbijo za nas, bolnike. Prijazne besede, nasmeh štejejo več, kot si kdorkoli misli. In teh je bilo veliko.” Ob tem se je zahvalila vsem, ki skrbijo za bolnike kjerkoli.

“Močni! Ponosni! Številni! To je slogan kampanje ob letošnjem svetovnem dnevu redkih bolezni. Zdravje je največ, kar imamo. Vsem želim dobro okrevanje. In ne pozabimo skrbeti za zdravje. Vedno sem si in si bom prizadevala za kakovostno in javno zdravstvo za vse,” je zaključila zapis, ob katerem je objavila tudi fotografijo iz bolniške postelje.

View this post on Instagram

A post shared by Tanja Fajon (@tanja.fajon)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje