Teden dni je za zajtrk jedla jajca: rezultati so bili neverjetni

Navdih 24. Maj 202405:07 4 komentarji
Zajtrk
Foto: PROFIMEDIA

Ker je bila v službi lačna še pred kosilom, se je odločila, da bo spremenila jutranje navade. Že po enem tednu je opazila spremembe, s katerimi je zelo zadovoljna.

Stephanie Eckelkamp se je odločila spremeniti prehranjevalne navade, zato je en teden vsak dan za zajtrk pojedla tri jajca.

Najprej je opazila, da pred poldnevom ni čutila več lakote, kot je to bilo običajno, ko je zajtrkovala le banano ali jabolko. Svojo prehranjevalno navado je opisala v članku, objavljenem na strani Organic life.

“Zjutraj sem v naglici običajno pojedla samo banano ali jabolko. Opazila sem, da me takšni obroki spravljajo ob živce – poleg tega sem hitro začela čutiti lakoto,” je zapisala. Zato se je odločila in spremenila prehranjevalne navade. “Zadala sem si, da bom sedem dni vsako jutro pojedla tri jajca,” je opisala.

Za jajca se je odločila, saj so bogata z beljakovinami, vsebujejo vitamine D, E in B12 ter so bogata z minerali. Za povrh so v primerjavi z ostalo zdravo hrano poceni.

“Sem precej aktivna, imam precej uravnotežene obroke. Ugotovila sem, da so tri jajca vsako jutro idealen vir beljakovin, ki jih zjutraj pred tem nisem vnesla v svoje telo,” je povedala Eckelkamp in dodala, da je uživala različno pripravljena jajca. “Včasih sem jih popestrila z avokadom in koriandrom, pa z ohrovtom in koruzo in grahom.”

Že prvi dan je po “novi metodi” opazila, da je brez “kruljenja” v želodcu dočakala kosilo, ki si ga je običajno privoščila okoli poldneva. “Lažje sem se osredotočila na delo, saj nisem razmišljala o lakoti in nisem bila živčna. Prav tako sem spila manj kave,” je opisala prednosti zajtrka s tremi jajci.


BONUS VIDEO: Janšo za evropskega komisarja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje