Temperature zjutraj še vedno pod lediščem. Kakšno bo vreme proti koncu tedna?

Slovenija 31. Jan 202401:00
megla
Foto: PROFIMEDIA

Sredino jutro bo po nižinah megleno s temperaturami pod lediščem. Čez dan se bo delno zjasnilo in ogrelo, na Primorskem bodo termometri pokazali vse do 13 stopinj Celzija.

Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Balkanom in vzhodno Evropo. V višinah se ob šibkih vetrovih nad našimi kraji zadržuje suh in razmeroma topel zrak.

Ponoči je bilo v večini države jasno, po nekaterih nižinah pa je nastala megla, ki bo ponekod vztrajala do poznih dopoldanskih ur. Najnižje jutranje temperature bodo od –7 do –3, ob morju okoli 0 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Čez dan se bo nekoliko zjasnilo, vendar pa bodo nebo občasno prekrili oblaki. Ogrelo se bo. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v notranjosti Primorske do 13 stopinj Celzija.

Kakšno vreme nas čaka proti koncu tedna?

V četrtek se bo po dokaj jasnem in ponekod meglenemu jutru oblačnost povečala, popoldne bo v severovzhodnih krajih lahko padla kakšna kaplja dežja. V petek bo na Primorskem delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. V soboto bo večinoma sončno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla, ki se bo lahko občasno pojavila tudi ob morju, še napovedujejo na Arsu.