Težko pričakovani koncert navdušil, Joker Out poskrbeli tudi za presenečenje

Magazin 07. Okt 202308:55 5 komentarjev
Joker Out koncert v Stožicah
Foto: Vita Orehek

Uspelo jim je to, kar ne uspe vsakemu. Glasbena skupina Joker Out je sinoči do zadnjega kotička napolnila ljubljanske Stožice, nepregledna množica oboževalcev pa je v en glas prepevala njihove največje hite.

Čeprav se zdi, da slovenski odri postajajo premajhni za glasbeno skupino, ki polni dvorane po vsej Evropi, so se v veličastnem slogu vrnili domov. V svoje rodno mesto, pred zvesto občinstvo, ki jih spremlja od prvega dne.

Oboževalcem so obljubljali glasbeno-vizualni spektakel in to so tudi dobili. Joker Out, danes verjetno ena najbolj priljubljenih glasbenih skupin v Sloveniji, je na sinočnjem razprodanem koncertu v Stožicah navdušila dvanajst tisoč glavo množico.

Za bobnarja Jureta Mačka, kitarista Krisa Guština in Jana Peteha, bas kitarista Naceta Jordana in glavnega pevca Bojana Cvjetićanina, fante, ki sestavljajo skupino, je to največji koncert v dosedanji glasbeni karieri.

Joker Out koncert v Stožicah
Foto: Vita Orehek

Kot je pokazal decibel meter, je Ljubljana proizvedla glasnost 127,9 dB in zasijala na prvem mestu Joker Out lestvice najglasnejših oboževalcev, so sporočili predstavniki skupine.

Koncert so sicer napovedali že lansko leto, še preden so se podali na evrovizijski oder, in osvojili tudi srca oboževalcev po celi Evropi. Slovenskim oboževalcem so se sicer pridružili oboževalci iz 26 držav, vse od Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Poljske, Srbije, Italije, Češke, Finske, Danske, pa tudi ZDA, Kanade, Ukrajine, Luksemburga, Velike Britanije in Fidžija.

Joker Out koncert v Stožicah
Foto: Vita Orehek

Bele sanje, Proti toku, Gola, Vem da greš, Umazane misli, Ne bi smel, Novi val. Z glasno podporo oboževalcev so zadoneli vsi hiti priljubljene glasbene skupine, za spektakel na odru pa so poskrbeli tudi z vizualnimi in pirotehničnim efekti.

Za presenečenje večera sta poskrbela nekdanja člana Matic Kovačič in Martin Jurkovič, ki sta na krilih navdušene množice oboževalcev izvedla skladbo Kot srce, ki kri poganja. Razvneta publika ni imela časa za vdih, saj se je vzdušje zgolj stopnjevalo, vse do vrhunca večera, ko so fantje preoblečeni v evrovizijska oblačila večer zaključili z evrovizijskim hitom Carpe Diem.

Joker Out koncert v Stožicah
Foto: Vita Orehek

Člani skupine Joker Out ne bodo imeli veliko časa za počitek. Že v naslednjih tednih bodo Stožicam sledili razprodani koncerti v Zagrebu, Beogradu, Novem Sadu, Varšavi, Pragi, Amsterdamu, Madridu, Barceloni, Wroclavu, Poznanu in mnogih drugih krajih po Evropi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje