Vlada ponovno imenovala Tino Heferle in Branka Lobnikarja za državna sekretarja

Slovenija 15. Dec 202217:13 3 komentarji
Tina Heferle, Branko Lobnikar
Ministrstvo za notranje zadeve

Tina Heferle in Branko Lobnikar ostajata državna sekretarja na notranjem ministrstvu. Z odstopom ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar je tudi njima prenehala funkcija, a ju je vlada ponovno imenovala.

Tina Heferle in Branko Lobnikar ostajata državna sekretarja na notranjem ministrstvu. Z odstopom ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar je tudi njima prenehala funkcija, na predlog ministrice za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanje Ajanović Hovnik pa ju je vlada ponovno imenovala, so sporočili po seji vlade.

Bivša ministrica Bobnar je odstopno izjavo napovedala sredi prejšnjega tedna, uradno pa jo je poslala premierju Robertu Golobu v petek. Med razlogi je navajala to, da si ne more postaviti svoje ekipe, in nekatere pritiske na policijo, ki jih je prijavila tudi tožilstvu in protikorupcijski komisiji.

Med njo in premierjem Robertom Golobom naj bi se zaostrilo tudi zaradi organizacije službe za varovanje predsednika vlade. Golob pa je njen odstop sprejel zaradi izgube zaupanja vanjo.

Ob tem so v njegovem kabinetu zanikali pritiske na policijo. DZ se je v sredo seznanil z njenim odstopom, s čimer ji je prenehala funkcija ministrice za notranje zadeve.

Resor notranjih zadev bo začasno, do imenovanja novega ministra, vodila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.