Toča in sodra na Koroškem in Kamniškem, v Celju naliv

Slovenija 02. Apr 202416:07 > 19:35 0 komentarjev
Toča: Zavodnje proti Šentvidu
Zavodnje (Foto: Koroška čveka/Polona Klančnik)

Meteorologi so za danes popoldne napovedali krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Koroškem je zgodaj popoldne padala toča, na območju Kamnika okoli 18. ure sodra, Celje pa je zajel naliv. Poročil o škodi za zdaj ni.

V ponedeljek smo vstopili v april, vreme pa je temu podobno. Zbudili smo se v jasno, sončno jutro, a se je kmalu pooblačilo. Popoldne so začele nastajati krajevne plohe in posamezne nevihte.

Portal Koroška čveka piše, da je v Črni na Koroškem zgodaj popoldne padala drobna toča, o toči pa so poročali tudi iz Mislinje in Slovenj Gradca. V Javorju je toča celo pobelila cesto.

Drugod na Koroškem, recimo na Prevaljah in Ravnah na Koroškem, je medtem ostalo sončno in brez dežja. Iz Doliča in Zavodnja (občina Šoštanj) so poročali o sodri.

Močnejše nevihtne celice so se popoldne pomikale od Brnika proti vzhodu. Tako je na območju Kamnika okoli 18. ure padala sodra, so povedali v tamkajšnji civilni zaščiti. V Celju je bil zvečer močnejši naliv, a brez toče.

Predvsem na severu in vzhodu bodo zvečer sprva še nastale posamezne plohe in nevihte, ponoči pa se bo zjasnilo.

Vreme bo v preostanku tedna bolj stabilno, čeprav lahko jutri v hribovitih krajih na zahodu občasno še rahlo dežuje. Dnevi bodo bolj suhi in sončni, prav tako se bo višala temperatura. Najtopleje bo ob koncu tedna oziroma v začetku prihodnjega tedna, ko bo okoli 25 stopinj Celzija. Tako bodo temperature bolj poletne in ne aprilske, zima pa se – vsaj za zdaj – poslavlja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!