Aprilsko vreme: zjutraj nekaj sonca, popoldne plohe in nevihte

Slovenija 02. Apr 202401:00 0 komentarjev
Mavrica
Foto: Tina Kosec/Bobo

Danes bo sprva delno jasno, več oblačnosti bo proti vzhodu. Čez dan bo spremenljivo oblačno, spet bo zapihal jugozahodnik, so zapisali na spletnih straneh agencije za okolje.

Popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija.

Kako kaže?

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. V četrtek bo povečini sončno, le v zahodni Sloveniji bo več oblačnosti. Še bo pihal jugozahodnik.

Ob koncu tedna že več kot 25 stopinj Celzija

Proti koncu tedna bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka v Sredozemlju. V višinah bodo pihali vetrovi zahodnih smeri. Od nedelje naprej se bo višinski veter obrnil na jugozahodno smer, k nam bo dotekal še toplejši zrak. Proti koncu obdobja bo območje visokega zračnega tlaka nekoliko oslabelo.

Kaže torej na večinoma suho vreme z nekaj koprenaste oblačnosti in jugozahodnega vetra. Iz dneva v dan bo topleje. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, popoldanske pa od 18 do 24 stopinj Celzija. Proti koncu obdobja bi se lahko segrelo tudi nad 25 stopinj, še napovedujejo na Agenciji za okolje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!