Topel začetek tedna, danes vse do 17 stopinj Celzija

Slovenija 06. Feb 202401:00
Zvončki
Foto: PROFIMEDIA

Čez dan bodo razvajale pomladne temperature, na vzhodu države se lahko ogreje kar do 17 stopinj Celzija.

Očitno je že zadišalo po pomladi.

V zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, drugod bo še večinoma sončno. Ponekod bo pihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15, na vzhodu do 17 stopinj Celzija. Tudi sredina tedna bo s soncem obsijana, predvsem v severnih in vzhodnih krajih, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem lahko občasno rahlo rosi. Pihal bo jugozahodnik. Še naprej bo razmeroma toplo, piše na strani agencije za okolje.

Bolj se bomo bližali koncu tedna, slabše vreme bo. Od petka do prihodnjega ponedeljka bo namreč nad večjim delom Evrope obsežno ciklonsko območje, ki se bo iznad Atlantika pomikalo proti vzhodu. V petek bo precej oblačno. Na zahodu in jugu se bodo začele pojavljati rahle padavine. Jugozahodnik se bo okrepil. Jutranje temperature bodo od 1 do 8, najvišje dnevne od 8 do 16 stopinj Celzija.

Za konec tedna kaže na oblačno vreme z občasnim dežjem, ki bo verjetno obilnejši v nedeljo. Sprva bo še toplo, od nedelje naprej pa bo postopno hladneje. Od prihodnjega torka naprej verjetnost za padavine močno upade.