Torkova neurja v Mariboru povzročila več plazov

Slovenija 09. Jun 202217:48 0 komentarjev
plaz, zemeljski plaz
PROFIMEDIA

Po neurjih, ki so se v zadnjih dneh pojavljala po vsej državi razen na Primorskem, danes uprava za zaščito in reševanje poroča o več plazovih, udorih, zdrsih in podorih zemljin in kamnin. Na območju Maribora so se danes plazovi sprožili na treh mestih.

Kot je razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje, je zemeljski plaz zjutraj poškodoval cesto v naselju Rešpoh-del v občini Maribor. Gasilci Gasilske brigade Maribor in prostovoljskega gasilskega društva Kamnica so plaz pokrili z folijo.

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kamnica so intervenirali tudi v Kamniški Grabi v Bresternici, kjer je danes zjutraj prišlo do plazenja. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje zemeljski plaz na površini približno 120 kvadratnih metrov ogroža stanovanjsko stavbo. Gasilci so plaz pokrili.

V vasici Gaj nad Mariborom se je zemeljski plaz danes sprožil dvakrat in odnesel del cestišča. Gasilci javnega zavoda gasilske brigade Maribor so s folijo pokrili plaz, plazovito območje zavarovali in ga začasno sanirali.

Slovenijo je v torek zvečer zajela hladna fronta z močnimi nalivi in vetrom. Neurja so se pojavljala po vsej državi razen na Primorskem. Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, odstranjevali podrta drevesa, nameščali protipoplavne vreče, pokrivali poškodovane strehe in gasili požare, ki so jih povzročile strele.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so imeli gasilci zaradi neurij največ dela v občinah Mislinja, Radlje ob Dravi, Črnomelj, Dobrepolje, Velike Lašče, Slovenske Konjice, Rogaška Slatina, Kungota, Slovenska Bistrica in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!