Zmaga za Galeta: tožilstvo zavrglo ovadbo zavoda za blagovne rezerve

Slovenija 03. Nov 202116:11 > 19:46 8 komentarjev
Ivan Gale
BOBO

Specializirano državo tožilstvo je zavrglo ovadbo zavoda za blagovne rezerve zoper Ivana Galeta. Zavod Galetu očita ponareditev oziroma uničenje poslovnih listin.

Specializirano državno tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo zavoda za blagovne rezerve zoper nekdanjega uslužbenca Ivana Galeta, je ta sporočil prek Facebooka. Zavod za blagovne rezerve je Galeta ovadil 5. oktobra lani zaradi kaznivega dejanja ponareditve ali uničenja poslovnih listin po 235. členu Kazenskega zakonika.

Odločitev Specializiranega državnega tožilstva je Gale v današnji objavi na Facebooku pozdravil. Kot je zapisal, bi bila kakršnakoli drugačna odločitev zanj “veliko presenečenje”, saj da je zadeva “zlonameren konstrukt”. Spomnil je tudi, da je direktorja zavoda Tonija Rumpfa že ovadil zaradi krive ovadbe in kršenja temeljnih pravic delavcev.

Majska poravnava

Spomnimo, Ivan Gale, nekdanji uslužbenec zavoda za blagovne rezerve, je kmalu po izbruhu epidemije spomladi 2020 v oddaji Tarča razkril domnevne nepravilnosti pri dobavi zaščitne opreme. Galetu so za tem izrekli izredno odpoved, ker je sklenil naročilnico za že dobavljeno blago, čeprav je po besedah Galetove zagovornice Maje Koršič Potočnik enako ravnal tudi zavodov direktor Rumpf.

Spor glede odpovedi se je nato preselil na sodišče. Zavod za blagovne rezerve in Gale sta v drugi polovici maja na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani sklenila sodno poravnavo, ki predvideva, da zavod nekdanjemu uslužbencu zaradi izpovedi delovnega razmerja izplača 54.146 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje