Tretja razvojna os: kako napredujejo dela?

Gospodarstvo 03. Nov 202217:07 3 komentarji
tretja razvojna os
YouTube/PNZ

Dela in druge aktivnosti na severnem delu tretje razvojne osi, to je na odsekih Šentrupert-Velenje in Velenje-Slovenj Gradec, so v polnem teku. Med drugim se bo gradnja na območju ob Škalskem jezeru in na Konovem začela prve mesece leta 2023. Na odseku Šentrupert-Velenje potekajo odkupi zemljišč, vloženo je že bilo integralno gradbeno dovoljenje.

Z aktivnostmi pri izgradnji tretje razvojne osi je ministrstvo za infrastrukturo na delovnem sestanku seznanilo župane občin, kjer bo potekala tretja razvojna os, so sporočili z Mestne občine Velenje.

Na 17,5 kilometra dolgem odseku od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug so dela v zaključni fazi na sklopu D, to je na območju Gaberk. Za sklop A, to je od Hartla do mestnega stadiona, je projektiranje v zaključni fazi, do konca leta bo vložena dokumentacija za gradbeno dovoljenje.

Za sklop B, ki zajema območje ob Škalskem jezeru, je gradbeno dovoljenje že pridobljeno, izveden je tudi že izbor izvajalcev del, začetek gradnje pa je predviden v letu 2023. Za sklopa C (Škale) in E (Velunja) je vložena dokumentacija za gradbeno dovoljenje, postopki z izborom izvajalcev pa so predvideni v začetku leta 2023.

Za sklop H, ki zajema navezovalno cesto na Konovo, vključno s predorom do Sela pri Velenju, pa je prav tako že pridobljeno gradbeno dovoljenje in izveden izbor izvajalcev del, začetek gradnje pa je predviden v letu 2023.

Kdaj se bo začela gradnja na odseku med Šentrupertom in Velenjem?

Za 14-kilometrski odsek Šentrupert-Velenje potekajo odkupi zemljišč, vloženo je že bilo integralno gradbeno dovoljenje. Takoj, ko bo to dovoljenje pravnomočno, bodo začeli z gradnjo tudi na tem odseku, so sporočili z velenjske občine in dodali, da je župan Peter Dermol opozoril, da je o vseh aktivnostih potrebno pravočasno obveščati lokalno prebivalstvo in jim omogočiti čim lažje sobivanje ob gradnji hitre ceste.

Na velenjski občini so tretjo razvojno os, ki poteka na njihovem območju, označili kot najpomembnejši razvojni projekt in poudarili, da mora infrastruktura v Velenju biti skozi proces prestrukturiranja podpora razvoju energetike, gospodarstva, človeških virov in sanaciji degradiranih površin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje