V nakupe “iz navade”, ne le zaradi praznikov. Večjo gnečo pričakujejo v soboto

Slovenija 28. Okt 202221:11 0 komentarjev

Pred prazničnimi zaprtji so nakupovalna središča precej oblegana. Ker bodo trgovine od nedelje do prihodnje srede zaprte, je bilo zato danes pričakovati večjo gnečo pred nakupovalnimi središči. Ekipa N1 se je odpravila na teren, vendar večje gneče v ljubljanskih trgovskih centrih ni zaznala.

Zaradi praznikov dneva reformacije in dneva spomina na mrtve bodo trgovine zaprte tudi v ponedeljek in torek. To pa pomeni, da so imeli kupci zadnjo priložnost za predpraznične nakupe le še v petek in v soboto. Prav zato je marsikdo pričakoval, da se bodo že v petek pred nakupovalnimi središči vile vrste ljudi.

Vendar popoldne pretirane gneče in dolgih vrst v ljubljanskih trgovskih središčih ni bilo. Ekipa N1 je na terenu sicer opazila povečan obisk trgovin z živili, vendar v drugih prodajalnah večjega števila kupcev ni zasledila. Prav tako pa tudi vsa parkirna mesta niso bila zasedena, največ avtomobilov je bilo parkiranih v garažah.

Kupci so se po nakupih v petek sicer odpravili z različnimi nameni. Kot so zaupali naši ekipi, se je večina v trgovine odpravila iz navade in ne samo zaradi prihajajočih praznikov, ko bodo trgovine zaprte. Nekateri pa bodo z zadnjimi nakupi počakali prav do sobote, tako da lahko gnečo v bližini trgovin pričakujemo tudi takrat.

Pred začetkom podaljšanega vikenda pa je bilo kar nekaj gneče na slovenskih cestah. Vse od petkovega popoldneva o zastojih poročajo z ljubljanske obvoznice in drugih avtocestnih odsekov po državi. Kakšno je stanje v prometu preverite TUKAJ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!