Tudi danes daljši zastoji na mejnih prehodih

Slovenija 14. Avg 202107:26 > 19:05 0 komentarjev
Mejni prehod Obrežje
BOBO

Ponekod se na avtocestah in pred mejnimi prehodi vijejo kolone vozil. Na vstop ali izstop iz države vozniki čakajo več ur.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je šest kilometrski zastoj je nastal na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice zahod proti Avstriji zaprt. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Zastoj je nastal tudi na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Gneča je še na cesti pred predorom Ljubelj in na prelazu Korensko sedlo proti Avstriji.

Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu na večini mejnih prehodov s Hrvaško. Vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo na mejnem prehodu Gruškovje čakajo tri ure, na Jelšanah več kot dve uri, na Obrežju in Metliki pa približno dve uri.

Za izstop iz države morajo vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje čakati do 30 minut, na Jelšanah eno do dve uri, na Petrini pa kar šest ur. Zaradi tehničnih težav je zaprt mejni prehod Žuniči.

Pripravite vso potrebno dokumentacijo

Na prometnoinformacijskem centru voznikom sicer priporočajo, da pripravijo vso potrebno dokumentacijo za prehod meje, izbirajo naj manj obremenjene mejne prehode s Hrvaško in preverijo čakalne dobe, preden se odpravijo na pot in pred prihodom na mejo.

Voznikom prav tako priporočajo, da pred odhodom na dopust preverijo svoje vozilo, se na pot odpravijo spočiti ter si privoščijo več postankov. Zaradi hitrih vremenskih sprememb predlagajo spremljanje razmer na cestah ter načrtovanje poti ob manj prometno obremenjenih terminih in odsekih.

Iz smeri Dragonje je zavijanje proti mejnemu prehodu Sečovlje po novem dovoljeno samo za lokalni promet. V primeru izrednih dogodkov, kot so zastoji, prometne nesreče ali okvare vozil, je treba na avtocesti ustvariti reševalni pas. Potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil, še svetujejo na prometnoinformacijskem centru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!