Tudi Sabina Senčar zbrala dovolj podpisov podpore

Slovenija 26. Sep 202220:15
Sabina Senčar
Žiga Živulović jr./BOBO

Stranka Resni.ca je na družbenem omrežju Facebook sporočila, da je njihova kandidatka Sabina Senčar zbrala dovolj podpisov podpore za vložitev predsedniške kandidature. Točnega števila zbranih podpisov niso razkrili.

Stranka Resni.ca je na Facebooku sporočila, da je njihova kandidatka Sabina Senčar zbrala dovolj podpisov podpore. “Obveščamo vas, da smo zbrali precej več kot dovolj podpisov podpore za prijavo kandidature,” so med drugim zapisali. Dodali so, da so se zbiranja podpisov lotili drugače kot večina kandidatov, saj da niso čakali pred upravnimi enotami, temveč so računali na svoje podpornike.

“Po začetni zaspanosti ste nam samo v zadnjem tednu prispevali več kot polovico potrebnih podpisov podpore,” so še zapisali. Točnega števila zbranih glasov sicer niso razkrili, je pa znano, da posamezna politična stranka lahko določi enega kandidata, predlog kandidature pa mora biti podprt s podpisi najmanj treh poslancev državnega zbora ali najmanj tri tisoč volivcev. Če se posameznik v predsedniško tekmo poda kot neodvisni kandidat, pa mora slednji zbrati najmanj pet tisoč podpisov podpore.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.