Tudi sindikata gostinstva in turizma ter Vrba preklicala napovedano stavko

Slovenija 18. Okt 202316:09 0 komentarjev
hotelirji, gostinstvo
Foto: Žiga Živulović jr. /BOBO

Potem ko se je vodstvo Hita v torek dogovorilo s Sindikatom igralniških delavcev Slovenije, so danes dogovor sklenili še s Sindikatom gostinstva in turizma Slovenije, ki je prav tako preklical stavko. Tudi v sindikatu Vrba ne bodo stavkali.

Napovedane stavke v Hitu v petek ne bo. Potem ko se je v torek vodstvo Hita dogovorilo s Sindikatom igralniških delavcev Slovenije, so danes dogovor sklenili še s Sindikatom gostinstva in turizma Slovenije, ki je posledično prav tako preklical stavko, so sporočili iz kabineta predsednika uprave Hita.

Novogoriška enota sindikata igralniških delavcev je za 20. oktober napovedala stavko, potem ko je sindikat julija na upravo Hita naslovil zahteve po spremembi in dopolnitvi dveh kolektivnih pogodb v podjetju, uprava Hita pa ju je nato odpovedala in pozvala sindikate k pogajanjem za nove kolektivne pogodbe.

Tudi Sindikat gostinstva in turizma Slovenije je zagrozil s stavko. Ker se z vsemi zahtevami sindikata igralniških delavcev v sindikatu gostinstva in turizma niso strinjali, pa je napovedal svojo stavko, ki bi sicer potekala isti dan. Imel je le eno stavkovno zahtevo, in sicer preklic odpovedi kolektivnih pogodb.

Tudi tretji sindikat Hitovih delavcev Vrba, ki je podprl stavki obeh ostalih sindikatov, je v torek zvečer sporočil, da stavke ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!