Učenci, ki so Pahorja sprejeli z vojaškimi častmi, pri predsedniku zapeli Kekca

Slovenija 25. Nov 202215:27 1 komentar
Predsednik republike Borut Pahor je sprejel ucenke in ucence Podruznice Tepanje Osnovne sole Ob Dravinji.
Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači sprejel učence podružnice Osnovne šole Ob Dravinji Tepanje in jim predstavil, kako poteka priprava sprejemov z vojaškimi častmi ob obisku tujih državnikov in tiste, ki sodelujejo pri tem. Ti so bili namreč otrokom navdih pri uprizoritvi sprejema predsednika ob obisku njihove šole.

Učenci so namreč ob pomoči učiteljev predsedniku republike Borutu Pahorju, ko se je ta novembra udeležil odprtja prenovljenih prostorov njihove šole, priredili sprejem s posebnimi častmi.

Maja, Gašper, Jurij in Nik so skupaj s sošolci ter ob pomoči učiteljev predsedniku republike priredili sprejem s posebnimi častmi, v katerem so uprizorili vloge pribočnika predsednika republike, poveljnika častne garde in gardistov, bobnarja in vodje protokola. Predsednik Pahor je bil nad domiselnostjo in prepričljivim nastopom otrok navdušen in je dejal, da se “nič se ne more primerjati s tem doživetjem”, so sporočili iz urada predsednika republike.

Tako so učenci 17. novembra sprejeli Pahorja.

Borut Pahor se je udelezil otvoritve prenovljene Podruznicne osnovne sole v Tepanju
Daniel Novakovič/STA

V znak zahvale in navdušenja nad njihovo izvirnostjo je Pahor otroke danes povabil na obisk v predsedniško palačo na sladoled. Pribočnik predsednika republike polkovnik Branko Podbrežnik, poveljnik častne garde Slovenske vojske podpolkovnik Marko Hlastec, vodja policijskega orkestra Roman Grabner in šef protokola Republike Slovenije Aleksander Strel pa so učencem predstavili svoje delo. Gardisti in glasbeniki policijskega orkestra pa so posebej zanje pripravili kratek program.

Ob spremljavi policijskega orkestra so otroci zapeli Kekčevo pesem.

Učenci pa so zapeli Vem, da danes bo srečen dan.

Pahor je otroke popeljal tudi skozi prostore predsedniške palače, vse od Zlatega salona do otroškega kotička, svoje pisarne in razstavljenih protokolarnih daril. Ob koncu pa so se otroci vrnili v veliko dvorano, kjer so jih pogostili s sladoledom, so še sporočili.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel ucenke in ucence Podruznice Tepanje Osnovne sole Ob Dravinji.
@BorutPahor/Twitter

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje