Ukradli prostovoljne prispevke: “Nekateri se trudijo, nesramneži uničijo”

Slovenija 04. Feb 202322:21 5 komentarjev
Neznanec oropal nabiralnike s prostovoljnimi prispevki.
SC Gače/Facebook

Iz smučarskega centra Gače so sporočili, da je neznanec v minulem tednu oropal nabiralnike za prostovoljne prispevke za tekaško progo. Po objavi novice na družbenem omrežju Facebook se je usul plaz ogorčenih komentarjev. "Nekateri se trudijo, da lahko nesramneži uničijo trud," so med drugim zapisali pod objavo.

Gače so majhno smučišče v Beli krajini, ki je v prvi vrsti namenjeno družinam. Smučišče mora ob delovanju že tako izpolnjevati visoke zahteve, hkrati pa se, zaradi milih zim, praktično vsako sezono ukvarjajo še s stroški izdelave tako imenovanega umetnega snega.

Nekoliko drugače je letos. Gače so odprte že 15. decembra, saj je zima do njih prišla v začetku decembra, po petih letih pa so znova odprli prav vse proge, ki skupno zajemajo osem kilometrov površin. Kot je za 24ur povedal vodja smučišča Borut Koprivnik, Vrh ena in Vrh dve letos delata po kar enajstih letih.

Zaradi odprtja celotnega smučišča, počitnic na vzhodnem delu Slovenije in ugodnih vremenskih razmer je na Gače v zadnjih tednih prišlo veliko ljudi. Ob primernih snežnih razmerah so na Gačah konec januarja prvič po letu 2007 organizirali tudi tekmo v okviru tekmovanj Smučarske zveze Slovenije, piše Dolenjski list.

Smučarski center ob smučarskih progah ponuja tudi tekaške proge. Za te imajo postavljene nabiralnike za prostovoljne prispevke, ki pa jih je neznanec oropal. “Škoda besed, ampak da omenimo barabo, ki je pokradla vse nabiralnike za prostovoljne prispevke,” so prek družabnega omrežja Facebook sporočili iz Gač.

Ob objavi so na Gačah zapisali še, da upajo, da si bo oseba, ki je pokradla nabiralnike, privoščila kaj lepega, oni pa bodo z dobro voljo nadaljevali svojo zgodbo. Na družabnem omrežju so se pod novico zvrstili ogorčeni komentarji, ki med drugim pravijo, da se nekateri trudijo, medtem ko lahko nesramneži trud uničijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje