Umrl je Roman Didović, soustanovitelj Beletrine in nekdanji direktor ŠOU

Slovenija 28. Mar 202310:52
Sveča na grobu
PROFIMEDIA

Umrl je soustanovitelj založbe Beletrina oziroma Študentske založbe ter nekdanji direktor Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Roman Didović.

Umrl je soustanovitelj založbe Beletrina oziroma Študentske založbe ter nekdanji direktor Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani Roman Didović, so sporočili iz ŠOU. Didović, dejaven na polju kulture, je bil leta 2012 v času, ko je bil Maribor Evropska prestolnica kulture (EPK), pomočnik programskega direktorja za finance.

Kot so v skupnem sporočilu za javnost ob smrti zapisali na ŠOU v Ljubljani, pri Beletrini in na zavodu Maribor 2012, je Didović “s predanostjo vodil ŠOU v Ljubljani v težkih časih, ko se je organizacija soočala s številnimi pritiski javnosti”. Med drugim je poskrbel za ustanovitev Študentske svetovalnice, ki pomaga študentkam in študentom v stiski, ter pomagal pri vzpostavitvi študentske spletne televizije in ponovne izdaje študentskega časopisa Tribuna.

“S svojim delom je pustil globok pečat tudi na založbi Beletrina, kjer je bil soustanovitelj in pomočnik direktorja v času izzivov in negotovosti,” so poudarili na založbi in ob tem poudarili, da je vzpostavil visoko stopnjo poslovne kulture in prispeval k razvojni naravnanosti založbe, ki presega zgolj področje knjige. Imel je tudi posluh za tegobe ustvarjalcev, ki jih je podpiral tako osebno kot institucionalno.

Didovićev “prispevek k slovenski družbi in kulturi je neprecenljiv. Njegova predanost delu in skrbi za druge bodo ostale v spominu vsem, ki so ga poznali in cenili. Njegova predanost študentski skupnosti in kulturi bo živela naprej skozi številne organizacije in projekte, ki jih je sooblikoval in navdihnil”, še piše v sporočilu za javnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.