Umrl nekdanji poslanec Roberto Battelli

Slovenija 15. Apr 202415:37
Roberto Batelli
Foto: Državni zbor

V 70. letu starosti je umrl nekdanji poslanec Roberto Battelli. Poslanke in poslanci se bodo nekdanjemu kolegu poklonili z minuto molka na prvi naslednji seji državnega zbora.

Umrl je nekdanji poslanec državnega zbora Roberto Battelli, star je bil 69 let.

Funkcijo poslanca je opravljal sedem mandatov, in sicer od leta 1992 do leta 2018. Bil je vodja in član poslanske skupine italijanske in madžarske narodne skupnosti ter član več delovnih teles. Bil je tudi član Družbeno političnega zbora Skupščine Republike Slovenije med letoma 1990 in 1992.

Poslanke in poslanci državnega zbora (DZ) se bodo nekdanjemu poslancu poklonili z minuto molka na prvi naslednji seji DZ. “Ohranili ga bomo v trajnem spominu,” so sporočili iz državnega zbora.

Battelli se je rodil 19. oktobra 1954 v Pulju. V Kopru je obiskoval italijansko osnovno šolo in gimnazijo. Na ljubljanski filozofski fakulteti je študiral filozofijo in primerjalno književnost. Po opustitvi študija se je zaposlil kot novinar in urednik na TV Koper – Capodistria. Leta 1990 je kot predstavnik italijanske manjšine kandidiral na parlamentarnih volitvah in bil izvoljen.