Uslužbenka protokola in varnostnik na varnem v Romuniji

Slovenija 26. Feb 202209:22 > 09:31 2 komentarja
Ministrstvo za zunanje zadeve
Denis Sadiković/N1

Uslužbenka protokola in varnostnik-inšpektor, ki sta v Ukrajino zaradi načrtovanega obiska predsednika vlade Janeza Janše odpotovala v sredo, sta na varnem v Romuniji. To sta sporočila tako slovenski zunanji minister Anže Logar kot tudi obrambni minister Matej Tonin.

Kot je sporočil obrambni minister Matej Tonin, je osebje slovenskega veleposlaništva v Kijevu skupaj s predhodnikoma, ki sta v Ukrajino odpotovala zaradi načrtovanega obiska premierja Janeza Janše, na varnem v Romuniji. Tja so prispeli v konvoju skupaj s slovaškimi kolegi, je še dodal in se ob tem zahvalil slovaškemu obrambnemu ministru. Da je konvoj diplomatskih uslužbencev na ozemlju EU, je sporočil tudi zunanji minister Anže Logar in se ob tem prav tako zahvalil “Slovaški, vsem zvezam ter krizni celici”.

Spomnimo, uslužbenka protokola in varnostnik-inšpektor sta v Ukrajino zaradi načrtovanega obiska predsednika vlade Janeza Janše odpotovala v sredo. V četrtek sta se iz Kijeva že skušala odpraviti z avtomobilom, a jima ni uspelo priti daleč. Gneča na cestah, ki vodijo iz ukrajinske prestolnice, je bila tako velika, da sta se morala obrniti in vrniti na slovensko veleposlaništvo. Včeraj je zunanji minister Logar sporočil, da jima je skupaj s slovenskim veleposlanikom uspelo zapustiti ukrajinsko prestolnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje