Usoda avtocestne policije bo predvidoma znana v dveh tednih

Slovenija 12. Sep 202218:59 1 komentar
Avtocestna policija
Borut Živulović/BOBO

Vodstvo ministrstva za notranje zadeve je vodstvu Družbe za avtoceste v RS (Dars) na sestanku pojasnilo, da bo delovna skupina, ki se ukvarja z avtocestno policijo, svoje delo predvidoma zaključila v roku 14 dni. Takrat bo izdelano končno poročilo in znana usoda avtocestne policije kot organizacijske enote, so sporočili z ministrstva.

Predstavniki ministrstva so vodstvu Darsa predstavili ugotovitve notranje revizije, ki je pri avtocestni policiji ugotovila vrsto nepravilnosti, med drugim bi način financiranja avtocestne policije lahko vzbujal vtis, da policija ne bo kakovostno izvajala svojih pristojnosti do Darsa.

Generalna policijska uprava je zato s 1. avgustom začasno ukinila tri od štirih enot avtocestne policije.

Ob tem so ustanovili posebno delovno skupino policije, ki pripravlja rešitve za organiziranost na področju prometne policije, katere financiranje bo temeljilo na zakoniti pravni podlagi.

Danes so iz notranjega ministrstva sporočili, da bo delovna skupina svoje delo predvidoma zaključila 14 dneh, ko bo izdelano končno poročilo in znana usoda avtocestne policije kot organizacijske oblike.

Udeleženci sestanka so se strinjali, da obstoječe pogodbeno sodelovanje zaradi sumov kršitve javnofinančne zakonodaje sporazumno prekinejo, ministrstvo in Dars pa v nadaljevanju poskušata skleniti nov sporazum o sodelovanju na področju zagotavljanja varnosti na slovenskih avtocestah.

“Nov sporazum bo pravnoformalno nesporen in bo nedvoumno spoštoval omejitve, ki jih opredeljuje zakon o javnih financah, in bo hkrati omogočal tvorno sodelovanje policije in Darsa pri urejanju prometa na slovenskih avtocestah,” so še pojasnili na ministrstvu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje