V garažni hiši Stožice nova vstopna točka za PCR testiranje šolarjev

Koronavirus 17. Nov 202115:26 1 komentar
Samotestiranje učencev
Peter Košenina/Bobo

V garažni hiši Stožice bo od petka naprej začela delovati dodatna vstopna točka za odvzem PCR brisov za ljubljanske osnovnošolce in dijake, ki bodo imeli po samotestiranju v šoli pozitiven test. Za odvzem brisov za testiranje PCR se šolarjem in dijakom ne bo treba posebej naročiti.

Iz Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana so sporočili, da so vzpostavili novo vstopno točko za osnovnošolce in dijake, ki bodo imeli na samotestiranju v šoli pozitiven rezultat na hitrem antigenskem testu (HAG). Ta bo začela delovati že ta petek, in sicer v garažni hiši Stožice.

Odvzem PCR brisov bo na lokaciji izključno za šolarje in bo potekal vsak ponedeljek, sredo in petek med 12. in 15. uro. Za odvzem PCR brisa se šolarjem in dijakom ne bo treba naročiti. Za PCR testiranje osnovnošolci in dijaki s seboj obvezno prinesejo osebno in zdravstveno kartico ter primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu HAG), so pojasnili v ZD Ljubljana.

Od 15. novembra naprej učenci in dijaki samotestiranje izvajajo trikrat na teden v šoli. Samotestiranje za vse učence osnovne šole in dijake bo še naprej prostovoljno. Prvi dan novega režima samotestiranja otrok v osnovnih šolah, ko se morajo tudi najmlajši učenci samotestirati v prostorih šole, je minil brez večjih težav. Več o tem pa v članku tukaj. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje