V Kranju bodo že četrto leto zapored pomagali družinam v stiski

Slovenija 09. Dec 202217:37 > 18:00 1 komentar
V Kranju dobro v srcu mislimo
Visit Kranj

Za večino je praznični december najlepši čas v letu. Marsikdo pa se zaradi težkih socialnih situacij prazničnih dni celo boji. V Kranju bodo zato tudi letos poskrbeli za lepše praznike najšibkejših.

Prihaja praznični čas, ki je za nekatere celo najlepši čas v letu. Med nami pa so tudi tisti, ki se prazničnih dni bojijo, saj je to zanje najtežji čas v letu. Želja po polni praznični mizi ter toplem in mirnem domu jih zaradi težke socialne stiske pahne v še globljo stisko in obup.

V Kranju bodo zato v decembru že četrto leto zapored na pobudo župana Mestne občine Kranj Matjaža Rakovca izpeljali dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo, s katero bodo pomagali izbranim družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski. Humanitarni projekt vodi Zavod za turizem in kulturo Kranj skupaj z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. V podporo družinam s težkim socialnim bremenom k dobrodelnosti pozivajo vse, ki lahko pomagajo.

Boleče zgodbe, mimo katerih ne moremo

“Deklica obiskuje drugi razred in je nameščena v stanovanjsko skupnost, saj starša nista sposobna skrbeti zanjo. Deklica je ostala sama in nima nikogar od staršev, ki bi ji stal ob strani, jo pogrel z objemom in toplim poljubom ter priskrbel oblačila, obutev ali igrače,” je ena od zgodb. Zgodba mlade deklice, ki nujno potrebuje pomoč.

“Vsak otrok si zasluži topel dom in brezskrbno otroštvo. Ko slišim tako boleče zgodbe, ne morem mimo tega. Vesel bom, če stopimo skupaj in si pomagamo. Naj bo to naše letošnje praznično darilo. Darilo in pomoč soobčanom, ki preživljajo težko obdobje. Vsak po svojih zmožnostih. Naj vedo, da v stiski niso sami. Zato tudi letos nadaljujemo humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo,” je povedal župan Rakovec.

Družine in posameznike, med katere bodo razdelili zbrane prostovoljne prispevke, so izbrali po predlogih osnovnih šol Matija Čop, Helene Puhar, Predoslje, Orehek, Stražišče, Franceta Prešerna Kranj ter CSD Gorenjska, enota Kranj, medtem ko je izbrane starostnike predlagalo Društvo upokojencev Kranj.

Z donacijami nad največje stiske

Družinam lahko vsak pomaga tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva pet evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Mestne občine Kranj.

Druga možnost je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540 s sklicem 500-21112022, ali na transakcijski račun ZPMS, odprt pri SKB banka, d. d., št. SI 56 0310 6100 1018 757, s sklicem SI00 07-245017.

Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo poteka do 31. decembra do polnoči.

Lani so v omenjeni dobrodelni akciji skupaj s podjetji in posamezniki zbrali več kot petindvajset tisoč evrov in s tem vsaj za kratek čas olajšali življenje štirinajstim izbranim družinam in posameznikom v stiski.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje