V nedeljo volitve in maraton: kaže, da bo precej toplo

Slovenija 17. Okt 202213:00 > 19. Okt 2022 09:44 0 komentarjev
Ljubljanski maraton
Žiga Živulović jr. /BOBO

Prihajajoča nedelja bo v znamenju največje tekaške prireditve pri nas — 26. Ljubljanskega maratona, na isti dan pa bodo potekale tudi predsedniške volitve. O tem, kakšno vreme lahko pričakujemo konec tedna, smo se pogovarjali z meteorologom Agencije RS za okolje Blažem Šterom. "Zadnje napovedi kažejo, da v nedeljo ne bo dežja. Bo pa kar precej toplo. Dnevne temperature se lahko povzdignejo nad 20 stopinj Celzija," je pojasnil.

Prvič v zgodovini Slovenije se bodo na isti dan odvili Ljubljanski maraton in predsedniške volitve. Vse, ki se bodo odpravili na volišča oziroma se bodo udeležili največje tekaške prireditve pri nas, pa verjetno najbolj zanima, kakšno bo vreme v nedeljo.

Čeprav je lahko vremenska napoved nezanesljiva, vsaj za zdaj ne kaže, da bo v nedeljo deževalo. Po zadnjih napovedih nas namreč vremensko poslabšanje čaka v soboto, ko bo lahko tudi deževalo, količina padavin je v tem trenutku še negotova. “Za nedeljo pa je videti, da se bo nad naše kraje znova razširil anticiklon, tako da bo za maraton in predsedniške volitve suho in precej toplo,” je za N1 pojasnil meteorolog Agencije RS za okolje Blaž Šter. 

V nedeljo ne bo toliko megle, tudi jutranje temperature bodo bistveno višje kot te dni. “Verjetno bo že zjutraj okoli 15 stopinj Celzija. Za tekače bo pravzaprav kar toplo,” je dejal. Čez dan se bodo temperature ob jugozahodnem vetru povzpele celo nad 20 stopinj Celzija. “Dopoldne bo verjetno pretežno oblačno, podnevi se bo oblačnost trgala, tako da bo tudi nekaj sonca,” je ob tem še povedal meteorolog Šter.

Kako bo volilno-tekaško obarvana nedelja videti v praksi, katere ulice bodo zaprte in kje bo (ne)mogoče parkirati, v članku na TEJ POVEZAVI.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!