V Piranu morje prestopilo bregove (VIDEO)

Slovenija 16. Maj 202313:58 0 komentarjev
Zajem zaslona (Radio Capris)

Medtem ko je za vzhod države izdano rdečo opozorilo, na Primorskem precej težav povzročajo sunki burje. Zaradi trenutnih razmer je povečano valovanje morja, ki ponekod že poplavlja.

Agencija za okolje je dopoldne izdala rdeče opozorilo za vzhod države, na Primorskem pa precej nevšečnosti povzroča močan veter. Ponekod lahko sunki vetra presežejo 100 kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje.

Močan veter povzroča kopico težav v prometu. Zjutraj so zaradi močne burje zaprli primorsko avtocesto med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Zaprt je uvoz Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je urejen po regionalni cesti. Prav tako je zaprt kontejnerski terminal v Luki Koper.

Na Obali je zaradi trenutnih razmer povečano valovanje morja, ki ponekod že poplavlja. Po pisanju spletnega portala Regional Obala se je morje v dopoldanskih urah razlilo na piranski punti, višina morja pa naj bi takrat dosegla približno 270 centimetrov, je za omenjeni portal ocenil poveljnik piranske civilne zaščite Robert Zirnstein.

Kot so meteorologi z agencije za okolje pojasnili na novinarski konferenci, bo glavnina padavin na vzhodu države padla v naslednjih šestih urah, v tem času je povečana tudi možnost večjih nalivov. Prav zaradi teh nalivov so na Arsu zaostrili opozorilo, h kateremu je sicer pripomogla že dosedanja velika namočenost, ki je posledica dolgotrajnega deževja. Zaradi morebitnih poplav je v pripravljenosti tudi ena četa Slovenske vojske.

Na Tržaškem burja nad 100 kilometrov na uro

Na Tržaškem težave povzroča silovita burja, katere sunki so do 11. ure presegali hitrost 100 kilometrov na uro. Najmočnejši sunek, ki so ga zjutraj izmerili, je dosegel hitrost 116 kilometrov na uro. V Trstu so zaradi nevarnosti lomljenja dreves razen enega zaprli vse mestne parke in vrtove, o podrtih drevesih poročajo tudi iz občine Devin-Nabrežina, poroča Primorski dnevnik.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!