V Planici tudi več pretepov, eno osebo pridržali

Planica 2022
Žiga Živulovič jr./BOBO

Policija je v Planici obravnavala več kršitev javnega reda in miru. Prišlo je tudi do več pretepov, v enem izmed njih je bila oseba poškodovana. Policija je pridržala enega kršitelja.

Policija je danes v Planici obravnavala pet kršitev javnega reda in miru, so sporočili s Policijske uprave Kranj (PU Kranj). Med prekrški so našteli tiste, povezane s prekomerno rabo alkohola in nekaj pretepov. Policija je pridržala enega kršitelja, dodajajo na PU Kranj, v pretepu pa je bila ena oseba tudi poškodovana.

Najdenih je bilo tudi več izgubljenih predmetov. Nekateri so bili lastnikom že vrnjeni, preostali pa se hranijo na Policijski postaji Kranjska Gora.

Po oceni organizatorja si je prireditev ogledalo okoli 18 tisoč obiskovalcev, ki so se pripeljali s približno 2.300 osebnimi vozili, 87 avtobusi in 42 minibusi. V krožnem prometu je organizator iz Kranjske Gore, Rateč in Jesenic prepeljal okoli 9 tisoč obiskovalcev, še dodaja PU Kranj, ki pravi, da večjih težav v prometu kljub visokemu številu obiskovalcev ni bilo.

Tudi v nedeljo pričakovan povečan promet

“Tudi v nedeljo se pričakuje povečan promet, dinamika in ureditev pa ostaja enaka kot v prvih treh dneh prireditve,” še sporoča PU Kranj. Tako bo znova možen jutranji zastoj na avtocesti na Hrušici ter počasnejši promet z občasnimi krajšimi zastoji proti Kranjski Gori.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.