Ponekod že piha okrepljen jugozahodnik, prinesel bo dež

Slovenija 09. Nov 202316:33 > 18:13 0 komentarjev
veter na obali
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Pred nami je še ena deževna noč. V zahodnem delu države se občasne padavine lahko pojavijo že pred nočjo, do petkovega jutra se bodo razširile nad večji del Slovenije. Ob morju lahko zagrmi. V soboto bo dež ponehal. Nedelja bo povečini sončna, a mrzla.

Ob izteku delovnega tedna nas čaka povsem jesensko vreme.

Ponekod v državi se je že okrepil jugozahodni veter, ki bo prinesel dež. Na zahodnem delu države bodo prve kaplje padle še pred nočjo, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Padavine se bodo v noči na petek okrepile in se v dopoldnevu razširile nad večji del Slovenije. Ob morju se lahko pojavijo tudi nevihte.

Meja sneženja bo med 1.000 in 1.400 metrov nadmorske višine, v petek zjutraj bo lahko snežilo tudi v Gornjesavski dolini. Jutri popoldan bodo padavine oslabele, nekoliko več dežja bi lahko znova zapadlo v noči na soboto.

Obeti ta konec tedna
Vreme ta konec tedna (Foto: Agencija za okolje)

Na Arsu ob tem mirijo, da količina padavin ne bo zelo izdatna. V zahodni in severozahodni Sloveniji bo do sobotnega jutra v povprečju padlo od 20 do 50 milimetrov padavin, podobne količine meteorologi pričakujejo na vzhodnem in jugovzhodnem delu države. Najmanj dežja bo zapadlo na severovzhodu, kjer pričakujejo 10 milimetrov padavin.

Že v soboto čez dan se bo oblačnost trgala, že ponoči bo jasno in suho. Nedeljsko jutro bo megleno, marsikje v notranjosti Slovenije bodo najnižje jutranje temperature pod lediščem. Čez dan bo povečini od 10 do 13 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!