V skupino za koordinacijo obnove po poplavah imenovan še Krajčič

Slovenija 30. Avg 202322:00 1 komentar
savinja, poplave 2023
Savinja pri Ljubnu ob Savinji. (PROFIMEDIA)

Vlada je danes za člana delovne skupine za koordinacijo obnove po avgustovskih poplavah, ki jo vodi državni sekretar Boštjan Šefic, dodatno imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Darija Krajčiča.

Kot so danes sporočili z Ukoma, s prenehanjem izvajanja državnega načrta za zaščito in reševanje ob poplavah, in dokler teh nalog ne prevzame vladna služba za obnovo po poplavah in plazovih, delovna skupina skrbi za operativno usmerjanje, koordinacijo in vodenje izvajalcev veljavnih ukrepov in nalog pri sanaciji po katastrofalnih poplavah in plazovih.

Poleg tega je pristojna za spremljanje uspešnosti njihovega izvajanja in oblikovanja ter predlaganje dodatnih nujnih ukrepov za zagotavljanje odprave neposredne škode na infrastrukturi in objektih ter preprečevanja nastanka nove škode.

Delovna skupina usmerja tudi zagotavljanje življenjskih pogojev in varnosti za prebivalstvo, usklajuje humanitarno in psihosocialno pomoč, sodeluje z donatorji neposredne materialne pomoči ter koordinira druge naloge za stabilizacijo razmer na prizadetih območjih in za zagotovitev potrebnih pogojev za začetek obnove.

Vlada je delovno skupino imenovala 17. avgusta. Poleg Šefica in novoimenovanega člana Krajčiča so v njej še državna sekretarka na ministrstvu za finance Saša Jazbec, državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor Matej Skočir, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež, generalni sekretar na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje Bruno Rednak, generalna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Natalija Pogorevc in v. d. generalne sekretarke na ministrstvu za infrastrukturo Tanja Šarabon.

Poleg članov delovne skupine pri izvrševanju omenjenih nalog aktivno sodelujejo tudi direktorica direkcije za vode Neža Kodre, hidrolog Janez Polajnar z agencije za okolje, direktor inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Branko Podpečan, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin ter predstavniki ministrstva za infrastrukturo, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Slovenske vojske, uprave za zaščito in reševanje, Ukoma in generalnega sekretariata vlade, so še sporočili z Ukoma.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje