V Sloveniji tudi konvoj iz Nemčije, na Prevaljah bodo postavili začasni most

Slovenija 10. Avg 202321:37 0 komentarjev
Matic Tašič/FACEBOOK

V petek bo nemška ekipa na Prevaljah začela postavljati montažni most, ki bo povezal levi in desni breg Meže. Most bo omogočil dostop z avtomobili. Nemški konvoj s približno 70 ton materiala in ostalo opremo, ki so ga na slovenskih avtocestah ujele Darsove kamere, je v četrtek pozno zvečer prispel do Prevalj.

Sloveniji so po katastrofalnih poplavah na pomoč priskočile številne države.

Nemška Zvezna agencija za tehnično pomoč (THW) je na prizadeta območja napotila še eno ekipo za gradnjo mostov, ki bo na Prevaljah postavila montažni most proti Lešam. V četrtek pozno zvečer je nemški konvoj prispel, je sporočil župan Prevalj Matic Tašič.

Reka Meža je na Prevaljah uničila oziroma močno poškodovala vse mostove. S postavljanjem bodo začeli v petek, most pa bo predvidoma končan v nedeljo.

“Več ton material na več tovornjakih: tako je videti, ko se na pot odpravi še nesestavljen most Bailey. Cilj: Prevalje v Sloveniji. Tam bodo reševalne službe THW nadomestile uničen most,” je na družbenem omrežju X, prej znanem Twitter, delila Zvezna agencija za tehnično pomoč.

Montažni most bo prebivalcem na desni strani toka reke Meže, ki so bili v velikem obsegu tudi sami poplavljeni, in podjetjem v tamkajšnji industrijski coni omogočal dostop z avtomobili.

Nemški konvoj s približno 70 ton materiala in drugo opremo so na slovenskih avtocestah ujele tudi Darsove kamere. Prometnoinformacijski center sicer opozarja, da bo na štajerski avtocesti zaradi konvojev mednarodne pomoči tudi v prihodnjih dneh prihajalo do občasnih zastojev.

Nemčija bo sicer Sloveniji zagotovila dva 40-metrska začasna mostova ter verižne in pohodne bagre za čiščenje posledic poplav.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!