V Stanežičah od četrtka tudi hitro testiranje

Koronavirus 02. Feb 202217:57 0 komentarjev
Stanežiče testiranje
Žiga Živulović Jr./BOBO

Od četrtka naprej bodo na parkirišču v Stanežičah izvajali tudi hitro testiranje (HAGT), ki bo tako kot testiranje s PCR-testi potekalo po sistemu drive-in.

Na parkirišču v Stanežičah bodo od četrtka naprej ob PCR testiranju izvajali tudi hitro testiranje (HAGT). Testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo potekalo od ponedeljka do petka med 9. in 16. uro. Naročanje ni potrebno, s sabo pa morate imeti zdravstveno kartico in osebni dokument, ob tem pa morate imeti obvezno nameščeno zaščitno masko.

S februarjem nov režim

S 1. februarjem je sicer začel veljati spremenjen režim testiranja. Po novem je za potrditev okužbe s koronavirusom dovolj pozitiven hitri antigenski test. Izjeme, ki jih zdravniki še vedno napotijo na (brezplačni) PCR-test, so le osebe iz ogrožene skupine bolnikov, kronični bolniki, ljudje z imunsko pomanjkljivostjo, nosečnice, otroci. Pacienti se sami na PCR-test ne morejo več naročiti, razen, če ga želijo opraviti samoplačniško. Število opravljenih PCR-testov je tako bistveno nižje kot pred tem, število hitrih testov pa se zvišalo.

Prav tako se je spremenilo poročanje o hospitalizacijah, in sicer tako, da se ločijo tisti, ki so v bolnišnicah zaradi covida, in tisti, ki imajo covid kot pridruženo bolezen. Prvi dan novega režima je bilo potrjenih 23.433 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 17.143 PCR-testov in 96.160 hitrih antigenskih testov, skupaj je to 113.303 testov.

Brezplačno hitro testiranje na domu je začelo omogočati tudi dostavno podjetje Wolt. Kako poteka, smo preverili tudi v našem uredništvu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!