V luksuzni kompleks sredi Ljubljane kmalu prihaja diskont Lidl

Slovenija 12. Dec 202213:57 10 komentarjev
Lidl Šumi
N1

V središču prestolnice, na Kongresnem trgu, bodo ta teden odprli živilsko trgovino. Diskont Lidl bo imel prodajalno v prestižnem kompleksu Šumi.

Kompleks Šumi se pred iztekom leta počasi zaključuje. Po prvotnih načrtih bi se morala gradnja končati že pred enim letom, vendar so zaradi razmer na trgu materialov in v gradbenem sektorju nastajale zamude.

Objekt nasproti Slovenskega narodnega gledališča Drama bo imel 96 stanovanj, kot smo poročali septembra, pa sta v njem neprodani le še dve večji stanovanji. Na spletni strani investitorja sta omenjeni stanovanji še vedno na prodaj – za milijon in milijon evrov in pol. Cena kvadratnega metra se je gibala pri 8.000 evrih.

Vstop v trgovino mimo emonskega obzidja

V kompleksu sta poleg stanovanj predvidena še hotel in komercialni del s trgovino in lokali. Že nekaj časa je znano, da bo pod luksuznimi stanovanji trgovinski del zasedel nemški diskontni trgovec Lidl. Kot so lahko opazili mimoidoči sprehajalci, bo vhod v trgovino mimo severnih emonskih vrat, ki so na skrajnem robu Kongresnega trga in kjer je že vhod v garažno hišo. Vhod v trgovino bo tako nivo nižje pod Slovensko cesto.

Pogled na seznam prodajaln razkriva, da do zdaj diskontni trgovci niso imeli lokacij v strogem središču prestolnice. Običajno so svoje trgovine odpirali na obrobju oziroma na lokacijah znotraj obvoznice, kjer presodijo, da se jim izplača. Najbližje središču mesta je bil do zdaj Lidlov konkurent Hofer, ki je pred leti poslovalnico odprl na Poljanskem nasipu, streljaj od ljubljanske tržnice.

Šumi
Gradnja Šumija. Foto: Aljaž Uršej/N1

Prva njihova “mestna” trgovina

Čeprav celoten kompleks še ni povsem končan, se trgovina v Šumiju odpira že v prihodnjih dneh. Kot so za N1 povedali v Lidlu, bodo vrata odprli 15. decembra. “Gre za prvo našo t. i. mestno trgovino. Posebnost Lidlove trgovine v Šumiju je, da bo dostop mogoč iz dveh strani: s Kongresnega trga ali neposredno iz garažne hiše,” pojasnjujejo v Lidlu, pri katerem so morali pri tlorisu upoštevati arhitekturno ureditev kompleksa, tako da ne bo imela klasičnega razporeda, kot jih imajo druge njihove poslovalnice.

Trgovina bo imela v garaži na voljo približno 80 parkirnih mest, v trgovini bo pet samopostrežnih blagajn, med posebnostmi pa izpostavljajo tudi podaljšani blagajniški pult.

Nemški diskontni trgovec si v zadnjem obdobju prizadeva okrepiti prisotnost v Ljubljani. Poleg trgovine v Šumiju bodo novo poslovalnico odprli v novogradnji nasproti Hale Tivoli in na Dolgem mostu, novi lokaciji naj bi bili tudi v dveh novih stanovanjskih kompleksih: Spektra in na Masarykovi. Prodajalna v Šumiju bo njihova 64. v Sloveniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje