V TPV Automotive bodo letos dodatno zaposlovali

Gospodarstvo 23. Feb 202215:30 0 komentarjev
Računalnik
PROFIMEDIA

TPV Automotive, vodilni razvojni dobavitelj avtomobilske industrije iz Novega mesta, bo zaradi razvoja prebojnih projektov v vseh svojih tovarnah letos dodatno zaposloval. Do konca leta bodo zaposlili večje število novih sodelavcev, so navedli v današnjem sporočilu. Zaposlujejo sicer v Brežicah, na Veliki Loki pri Trebnjem in Suhorju pri Metliki.

Poleg proizvodnih delavcev iščejo tudi visoko kvalificirane strokovnjake z najrazličnejših področij, zaposlovanje pa že poteka, so dodali.

Kot so pojasnili, so večletno uspešno delo in pravilne strateške odločitve podjetju TPV Automotive “zagotovile pomembne projekte, ki danes dobivajo velik razmah”.

Sodelovanje z BMW-jem in Volvom

V Tovarni Brezina v Brežicah so sicer konec preteklega zagnali serijsko proizvodnjo ultralahkih jeklenih komponent za najnovejšo generacijo vozil BMW oz. za projekt, pri katerem so intenzivno sodelovali tudi pri vseh razvojnih fazah izdelka.

Lani so občutno okrepili proizvodne zmogljivosti tovarne v Šentlenartu pri Brežicah, v kateri proizvajajo aluminijske komponente. Eden njihovih ključnih tovrstnih izdelkov pa je nosilec baterije električnih vozil Volvo.

Tovarni imajo tudi na Veliki Loki pri Trebnjem in na Suhorju pri Metliki, za vse omenjene obrate pa iščejo tako proizvodne delavce kot tudi strokovni kader. Navedli so visoko kvalificirane strokovnjake s področja strojništva, elektro inženirje, strokovnjake kemijske tehnologije, kemijskega inženirstva, informatike, mehatronike, robotike, logistike, razvoja in številne druge.

Direktor: odpirajo se nam nove možnosti za uspešno poslovanje

Po besedah direktorja podjetja Ivana Erenda se dobri obeti nakazujejo tudi za prihodnje. “Veseli me, da smo uspeli prebroditi izjemno neugodno gospodarsko situacijo preteklih let, ko so naše poslovanje poleg pandemije ter razmer v avtomobilski industriji otežile tudi velike investicije v nove proizvodne kapacitete, ki so jih zahtevali pridobljeni posli. Te pa nam zdaj že odpirajo nove možnosti za uspešno poslovanje”, je dejal.

TPV tudi vrsto let podpira obetajoče dijake in študente. Omogoča jim delovno prakso ter mentorstva zaključnih diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog, in s programom štipendiranja lajša njihova izobraževalna leta, je še povedal Erenda.

Vlada pod vodstvom Marjana Šarca je sicer TPV Automotive za brežiški projekt odobrila 6,5 milijona evrov spodbude, vlada Janeza Janše pa ga je uvrstila v načrt razvojnih programov med letoma 2020 in 2023.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!