V vladnem razvojnem načrtu predviden nakup novih vozil za vojsko

Slovenija 12. Dec 202318:44 1 komentar
Fotografija je simboliča. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Vlada je v razvojni načrt za obdobje od leta 2023 do leta 2026 uvrstila projekt ministrstva za obrambo Tovorna, terenska, kombinirana in osebna vozila Slovenske vojske, uprave za zaščito in reševanje in ministrstva za obrambo. Z novimi vozili, za katera bodo namenili dobrih 24 milijonov evrov, bodo nadomestili stara in iztrošena vozila.

V okviru investicije bodo kupili terenska in lahka tovorna ter kombinirana in osebna vozila pretežno za potrebe Slovenske vojske in uprave za zaščito in reševanje ter v manjšem obsegu upravnega dela ministrstva. Uporabniki bodo lahko s kupljenimi vozili nemoteno in učinkovito izvajali svoje naloge. Z nakupom brezemisijskih vozil bodo hkrati doseženi cilji za zeleni prehod na področju prometa v državni upravi.

Ker bodo nova vozila nadomestila stara in iztrošena, se bodo izboljšali pogoji dela, delovno okolje pa bo varno. Tudi varnost zaposlenih na ministrstvu, tujih delegacij in varovanih oseb bo večja. Hkrati se bodo zmanjšali stroški vzdrževanja, ki so pri starejših in iztrošenih vozilih občutno višji.

Izhodiščna vrednost projekta je 24.092.589 evrov z DDV. Sredstva bodo zagotovljena v okviru finančnega načrta ministrstva za obrambo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje