Vam je vroče in bi se ohladili v morju? Preverite, kako toplo je

Slovenija 16. Jul 202218:30 0 komentarjev
Turizem
Grgo Jelavic/PIXSELL/BOBO

Zaradi vročine marsikdo ohladitev v teh dneh poišče v morju ali jezerih. Slovensko morje ima te dni med 26 in 27 stopinj Celzija.

V naslednjih dneh bo vročinski val zajel tudi Slovenijo. Sredi prihodnjega tedna se bo živo srebro v notranjosti države povzpelo do 35 stopinj Celzija. Vročina bo nato vztrajala vsaj do sobote ali nedelje. Kdaj se bo ohladilo, za zdaj ni jasno.

V teh dneh hude vročine številni ohladitev poiščejo v morju ali jezerih. Vendar pa so tudi temperature morja dokaj visoke. Na merilni postaji Koper ima morje te dni med 26 in 27 stopinj Celzija. To je sicer še daleč od rekorda iz leta 2010, ko je temperatura slovenskega morja presegla 31 stopinj Celzija.

Nekaj manj – med 23 in 24 stopinj Celzija – ima voda v Blejskem jezeru. Tudi reka Kolpa je zelo topla, voda ima tam okoli 27 stopinj Celzija. Temperature in stanje kopalnih voda po Sloveniji lahko preverite na posebni spletni strani Agencije za okolje (Arso).

V Crikvenici in Zadru na Hrvaškem ima morje po podatkih hrvaškega hidrometeorološkega zavoda 24 stopinj Celzija, v Malinski na Krku pa 25,5 stopinje Celzija. V Pulju ima morje 27 stopinj Celzija, v Splitu in Šibeniku pa 25 stopinj Celzija. Najbolj osvežujoče je morje v Dubrovniku, ki ima le 21,5 stopinje Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!