Vam poteče osebni dokument? Na voljo dva dodatna dneva, da to uredite

Slovenija 19. Apr 202218:17 > 18:19 0 komentarjev
upravna enota
Tina Kosec/BOBO

Upravne enote po vsej Sloveniji bodo vrata odprle tudi v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14. maja (z izjemo UE Ljubljana). Naročanje ni potrebno, posameznik pa lahko obišče katerokoli upravno enoto ne glede na to, kje biva.

Letos več deset tisoč Slovencem poteče veljavnost osebnih dokumentov, zato je naval na upravne enote velik. Upravne enote po vsej Sloveniji tako izjemoma odpirajo vrata v četrtek, 21. aprila, in v soboto, 14 maja. Ure odprtja bodo v četrtek praviloma med 8. in 15. uro, v soboto pa med 8. in 12. uro. Na ministrstvu za javno upravo svetujejo, da posameznik delovni čas preveri na spletni strani upravne enote, ki jo namerava obiskati, saj ni nujno, da bodo vse enote odprte med 8. in 15. oziroma 8. in 12. uro.

Posameznikom se za obisk upravne enote ni treba naročiti. Naročanje sicer že mesec dni ni več obvezno, je pa mogoče. Zato se na upravnih enotah srečujejo tako naročeni kot nenaročeni, oboji tako čakajo dlje. Na ta dodatna dneva pa v večini upravnih enot naročenih ni, zato bodo takrat dokumente urejali le nenaročeni. Vlogo za osebni dokument lahko posameznik odda na katerikoli upravni enoti, neodvisno od naslova stalnega prebivališča.

V Ljubljani ob četrtkih vedno odprto

V akciji dveh dodatnih dni ne sodeluje upravna enota v Ljubljani, saj je tudi sicer že odprta ob četrtkih, in sicer od 8. do 18. ure, pojasnjujejo na ministrstvu za javno upravo. Ljubljanska upravna enota prav tako dela ob sobotah, a ni odprta za stranke, tako tudi v soboto, 14. maja, ne bo mogoče obiskati te upravne enote.

Poglejte, kakšne so čakalne dobe na upravnih enotah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!