Večji zemeljski plaz pri Slovenski Bistrici ogrozil dva objekta

Slovenija 19. Jan 202319:36 0 komentarjev
Zemeljski plaz v vasi Zgornja Ložnica ogrozil dva objekta
PGD Zgornja Bistrica/Facebook

V občini Slovenska Bistrica se je sprožil večji zemeljski plaz, ki je ogrozil gospodarski objekt in garažo. Posredovali so lokalni gasilci, sanacijo pa so prevzele pristojne službe.

V naselju Zgornja Ložnica v občini Slovenska Bistrica se je danes nekaj pred deseto uro zjutraj na površini okoli enega hektarja sprožil večji zemeljski plaz, so sporočili iz mariborske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR).

Kot so sporočili iz URSZR, je zemeljski plaz v naselju Zgornja Ložnica zjutraj ogrožal gospodarsko poslopje in garažo, posredovali so gasilci PGD Zgornja Bistrica. Obveščene so bile pristojne službe, ki so prevzele nadaljnje postopke pri sanaciji.

Sicer pa agencija za okolje opozarja zlasti na nevarnost snežnih plazov. Nevarnost snežnih plazov nad nadmorsko višino okoli 1600 m je znatna, 3. stopnje, pod višino 1600 metrov pa je zmerna, 2. stopnje. Zmerna nevarnost je tudi na območju Idrijsko-Cerkljanskega, Škofjeloškega, Polhograjskega in v višjih predelih Zasavskega hribovja.

Razmere v visokogorju so zelo zahtevne in nevarnost je težko prepoznati, zato se je pri izbiri pobočja treba vesti zelo zadržano. Pod nadmorsko višino okoli 1600 m pa so nevarna predvsem strma travnata pobočja, je še zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!